foto: AFP/Scanpix/LETA
Slovēnijas izlases spēlētājs Rendolfs pēc konflikta ar Porziņģi saņēmis nāves draudus
Pēc šīs epizodes Entonijs Rendolfs noteikti kļuva par vienu no nemīlētākajiem basketbolistiem ikvienam Latvijas izlases līdzjutējam.
Sporta zvaigznes
2017. gada 22. septembris, 20:58

Slovēnijas izlases spēlētājs Rendolfs pēc konflikta ar Porziņģi saņēmis nāves draudus

Kasjauns.lv

Naturalizētais Slovēnijas izlases amerikāņu basketbolists Entonijs Rendolfs, kurš ikdienā pārstāv Spānijas superklubu Madrides "Real", Eiropas čempionāta finālturnīra ceturtdaļfināla spēlē pret Latviju noteikti kļuva par visu mūsu izlases līdzjutēju un NBA kluba Ņujorkas "Knicks" fanu nīstāko basketbolistu.

Entonijs Rendolfs jau no spēles sākuma centās Porziņģim "ielīst zem ādas" un dažādi provocēja Latvijas izlases līderi, bet mača izskaņā bija amerikāņu basketbolista kroņa numurs ar saķeršanos un grūstīšanos.

Pēc spēles Kristaps pauda savu viedokli par Rendolfa "izrādi" laukumā, pēc kuras abi basketbolisti saņēma tehniskās piezīmes: "Rendolfs jau visu maču pret mani centās spēlēt netīri un agresīvi. Visu laiku kasījās. Beigās laikam nostrādāja viņa mazvērtības kompleksi un vajadzēja izcelties," norādīja Porziņģis. "Tiesnešiem arī nav pieredzes šādos turnīros, daudzas lietas nesaprot. Negribu viņus vainot. Ar gadiem augsim kā komanda un palielināsies respekts arī pret mums. Nākamajos turnīros būs tikai augstākas vietas un lielāki mērķi."

Tomēr Rendolfs nebija rēķinājies ar Latvijas, Turcijas un daudziem citiem Porziņģa līdzjutējiem visā pasaulē, kuri vairākas dienas pēc spēles sociālajos tīklos pamatīgi uzbrukuši šovasar Slovēnijas pilsonību ieguvušajam basketbolistam.

Kā atklājis pats Rendolfs, viņš saņēma ļoti "siltus" komentārus, kuros viņš regulāri tika saukts par "n*ģeri", "mēslu" un viņam pat tika draudēts, ja kādreiz viņš dosies uz Ņujorku, tad no šī ASV pilsētas dzīvs vairs neatgriezīsies.

EČ finālturnīra spēle basketbolā starp Latviju un Slovēniju

Eiropas čempionāta finālturnīra spēle basketbolā starp Latvijas un Slovēnijas valstvienībām.

gallery icon

Rendolfs uz nevienu no uzbraucieniem neatbildēja, bet par notikušo viņš ir ļoti pārsteigts, jo nesaprot, kā tik daudz cilvēki var paust tik spēcīgas emocijas par pieaugušu vīrieti, kuru, iespējams, dzīvē pat nekad nav redzējuši. Tāpat Rendolfs uzskata, ka šīs negācijas viņam noteikti ir palīdzējušas tikt pie Eiropas čempionāta zelta medaļas. 

Par konkrēto konfliktu Rendolfs sarunā ar "The Undefeated" izsakās sekojoši: "Mēs bijām saķērušies un es mēģināju atāķēties no viņa. Es pagriezu galvu un redzēju, ka viņš nāk tieši man sejā. Es sākumā neaptvēru, kas notiek. Tā bija ļoti fiziska spēle un es tikai pajautāju, vai viņam ir kādas problēmas. Tas arī viss. Tā bija basketbola spēle, kurā nekādi kautiņi būtībā nenotiek.

Entonijs Rendolfs ir sešas sezonas aizbvadījis arī NBA, ieskaitot karjeras sākumu Goldensteitas "Warriors", kur konkurēja par vietu laukumā arī ar mūsu Andri Biedriņu, bet vēlāk savas karjeras laikā sezonu aizvadījis arī Ņujorkas "Knicks".

Slovēnija un Serbija cīnās Eiropas čempionāta finālturnīra spēle basketbolā

gallery icon

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka ar spēli pret Slovēniju Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā arī noslēdzās mūsu izlasei kontinenta meistarsacīkstes. Šajā mačā Latvija piekāpās ar 97:103, bet slovēņi vēlāk pārspēja gan Spāniju, gan Serbiju un pelnīti kļuva par Eiropas čempioniem.