Porziņģim paredz lomu kulta filmas "Zvaigžņu basketbols" turpinājumā. VIDEO
Kristapa Porziņģa iespējamā filmēšanās “Space Jam 2” izskatās ļoti reāla.
Sporta zvaigznes
2016. gada 3. maijs, 14:31

Porziņģim paredz lomu kulta filmas "Zvaigžņu basketbols" turpinājumā. VIDEO

Jauns.lv

Vairāki ASV mediji vakar nāca klajā ar ziņu, ka panākta vienošanās par populārās sporta un animācijas filmas “Zvaigžņu basketbols” (“Space Jam”) turpinājumu, kurā galvenā loma paredzēta vienam no pasaules labākajiem basketbolistiem Lebronam Džeimsam (iepriekš bija Maikls Džordans). Tomēr jaunākā informācija liecina, ka viens no reālākajiem kandidātiem uz kādu lomu šajā filmā varētu būt arī Latvijas vienīgais NBA spēlētājs Kristaps Porziņģis.

1996. gadā iznākušās filmas sižeta pamatā bija pasaules labākā basketbolista Maikla Džordana, kā arī “Warner Brothers” studijas animācijas tēlu “Looney Tunes” basketbola mačs pret citplanētiešiem, kuri atņēmuši talantu NBA spēlētājiem. Toreiz tie basketbolisti bija Patriks Jūings, Čārlzs Bārklijs, Šons Bredlijs, Lerijs Džonsons un Magsijs Bougss. Jaunajā filmā “Space Jam 2” sižets varētu būt līdzīgs, tāpēc daudzi sporta analītiķi jau meklē analoģiskus spēlētājus mūsdienu NBA basketbolā. Pasaules labākā basketbolista lomai, pēc neoficiālas informācijas, esot jau panākta vienošanās ar Lebronu Džeimsu. Savukārt tā laika garākā NBA spēlētāja Šona Bredlija (augums 230 cm) lomai visatbilstošākais vairumam ekspertu šķiet mūsu Porziņģis (221 centimetrs). Interesanti, ka pirms latvietis vēl bija debitējis NBA, Ņujorkas “Knicks” prezidents Fils Džeksons pieļāva nelielu varbūtību, ka Liepājā dzimušais basketbolists varētu būt pārāk garš lieliskai NBA karjerai, tāpēc salīdzināja viņu tieši ar Bredliju.  Jādomā, ka Porziņģa popularitāte ASV un visā pasaulē noteikti būtu papildu trumpis viņa rokās, lai tiktu pie lomas slavenajā filmā.

Citas basketbolistu lomas eksperti atvēl diviem Losandželosas “Clippers” spēlētājiem Bleikam Grifinam un Deandrē Džordanam. Grifins jau pagājušajā gadā piedalījās animācijas tēlu “Looney Tunes” reklāmas projektā, bet Deandrē Džordana kādreizējā kino pieredze ļoti atgādina Lerija Džonsona iespēto. Dvaits Hovards tiek uzskatīti kā iespējamais Patrika Jūinga lomas atveidotājs, jo abi ir ļoti kolorītas personības un ilgus gadus bijuši starp labākajiem NBA savā pozīcijā. Visu laiku īsāko NBA spēlētāju Bougsu (160 cm) varētu atveidot šī brīža “mazais cinītis” – Aizeja Tomass (175 cm), kurš ir ne vien šobrīd īsākais NBA spēlētājs, bet arī viens no labākajiem aizsargiem. Tomēr vēl kā variants tiek minēts reaktīvais Rasels Vestrbruks, kurš vizuāli nedaudz atgādina potenciālo “Monstars” komandas spēlētāju. Slavenā uzbrucēja Čarlza Bārklija lomai kā reālākais kandidāts tiek minēts šā brīža viens no daudzpusīgākajiem, un labākajiem NBA spēlētājiem Dreimonds Grīns.

Pa pusei nopietni, pa pusei kā joku, bet šajā topošajā filmā loma tiek atvēlēta arī kanādiešu reperim Dreikam, kurš noteikti ir viens no kvēlākajiem NBA basketbola faniem, līdzīgi kā savulaik bija amerikāņu komiķis Bils Marejs.

“Space Jam 2” tiek plānots kā turpinājums 1996. gada filmai “Space Jam”, kura kļuva par sava laiku kulta filmu. Šogad aprit tieši 20 gadu kopš tā iznāca uz ekrāniem. Filma savulaik nopelnīja vairāk nekā 230 miljonu ASV dolāru, bet tās centrālā dziesma – R Kelly “I Believe I can fly” – ilgus gadus bija neatņemama sastāvdaļa dažādām sporta sacensībām un allaž tiks saistītā ar, iespējams, visu laiku labāko basketbolistu Maiklu Džordanu.

Reālākie kandidāti uz lomām “Space Jam 2” – video: “Space Jam” treileris – video: Maikls Džordans un “I believe I can fly” dziesma – video:

 

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no video