foto: Ventspils olimpiskais sporta centrs
Haka latviešu gaumē? Latvijas vīriešu basketbola izlase nopelna lāča veiksmi
Latvijas vīriešu basketbola izlase savu pirmo pārbaudes spēli aizvadīs izbraukumā 29. jūlijā pret Somiju.
Basketbols
2017. gada 25. jūlijs, 15:34

Haka latviešu gaumē? Latvijas vīriešu basketbola izlase nopelna lāča veiksmi

Kasjauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlase šobrīd Ventspilī aizvada treniņnometni, kuras laikā ar mūsu valsts labākajiem groza bumbas meistariem tikās arī vietējās pašvaldības un olimpiskā sporta centra pārstāvji, kuri sportistiem vēlēja veiksmi un bija sarīkojuši arī kādu savdabīgu rituālu.

Jaunzēlandes dažādas sporta izlases ir slavenas ar to, ka pirms sacensībām savu pretinieku priekšā sniedz savdabīgu priekšnesumu - maoru kara deju - haku, bet tagad viņu piemēram varbūt sekos arī mūsu basketbolisti, kuriem tagad arī ir savs rituāls.

Latvijas basketbola izlase tautas deju horeogrāfu pavadībā veica savu rituālu, ar kura palīdzību tika mēģināts iegūt lāča spēku un nopelnīt lača veiksmi. Redzēsim, cik ļoti šī deja palīdzēs mūsu basketbolistiem Eiropas čempionāta finālturnīrā Stambulā, kur no 31. augusta apakšgrupas cīņās sacentīsies ar Serbijas, Krievijas, Lielbritānijas, Beļģijas un mājinieku Turcijas izlasēm. Četras labākās no sešām apakšgrupas komandām vēlāk turpinās cīņu par medaļām. Cerēsim, ka viņu vidū būs arī mūsu valstsvienība, kuras šī gada sastāvs vieš cerības uz augstvērtīgiem rezultātiem.

Latvijas vīriešu basketbola izlases pirmais treniņš

Latvijas vīriešu basketbola izlase pirmdien gatavošanos Eiropas čempionāta finālturnīram uzsākusi ar lielākās zvaigznes Kristapa Porziņģa līdzdalību, bet pirmajā treniņā nebija ...

gallery icon

Latvijas vīriešu basketbola izlases preses konference

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pirmdien apstiprināja, ka treniņprocesā neiesaistīsies iepriekš paplašinātā kandidātu sarakstā iekļautie Rolands Freimanis ...

gallery icon

Latvijas basketbola izlases kandidāti Eiropas čempionātam:

Jānis Strēlnieks (Pirejas "Olympiacos", Grieķija), Dairis Bertāns (Milānas "EA7 Emporio Armani", Itālija), Jānis Blūms, Mārtiņš Meiers, Iļja Gromovs (visi - "VEF Rīga"), Žanis Peiners (Saloniku PAOK, Grieķija), Aigars Šķēle ( "Ventspils"), Kristaps Janičenoks (bez kluba), Andrejs Gražulis (Permas "Parma", Krievija), Dāvis Lejasmeiers (Krosno KKK MOSiR, Polija), Artūrs Ausējs ("Liepāja"/"Triobet"), Jānis Timma ("Baskonia", Spānija), Ojārs Siliņš (Trento "Dolomiti Energia", Itālija), Rolands Šmits (Fuenlavradas "Montakit", Spānija), Jānis Bērziņš (bez kluba), Kristaps Porziņģis (Ņujorkas "Knicks", NBA), Dāvis Bertāns (Sanantonio "Spurs", NBA), Klāvs Čavars ("VEF Rīga").