Ķēniņš diskvalificēts: viņš nevarēs piedalīties šodienas mačā pret Krieviju
Ronalda Ķēniņa spēka paņēmiens pret bijušo Rīgas "Dinamo" leģionāru bijis pārāk rupjš.
2016. gada 9. maijs, 10:13

Ķēniņš diskvalificēts: viņš nevarēs piedalīties šodienas mačā pret Krieviju

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš šodien diskvalifikācijas dēļ nevarēs piedalīties pasaules čempionāta mačā pret mājinieci Krieviju, ko vada Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Iepriekšējā pasaules čempionāta mačā pret Čehiju Ķēniņš veica ''netīru'' spēka paņēmienu pret bijušo Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" leģionāru Tomāšu Kundrāteku. Pēc šīs epizodes latviešu uzbrucējs saņēma 5+20 minūšu sodu un pastāvēja varbūtība, ka viņš varētu saņemt diskvalifikāciju.

Nu pirmdienas rītā Latvijas Hokeja federācija (LHF) ziņo, ka Ķēniņam pirmdienas mačs pret Krieviju būs jāizlaiž, bet papildu diskvalifikācija viņam nav piemērota.

Šobrīd aizvadītajos divos pasaules čempionāta mačos Ķēniņš ar rezultativitāti nav izcēlies.

Latvijas un Krievijas komandu duelis Maskavā sāksies plkst.16.15. Spēli tiešraidē pārraidīs kanāli ''TV3'', ''3+'', "Re:TV" un "Viasat Sport Baltic".

Ķēniņš šīs sezonas lielāko daļu pavadīja Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienībā Jūtikas "Comets", kur regulārajā čempionātā 41 spēlē guva piecus vārtus un atdeva 18 rezultatīvas piespēles. Savukārt izslēgšanas spēlēs viņš četros mačos veica divas rezultatīvas piespēles.

Šosezon astoņus mačus Ķēniņš aizvadīja arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā, taču uzbrucējs ar rezultativitātes punktiem neizcēlās un viņa pārstāvētā Vankūveras "Canucks" neiekļuva Stenlija kausa izcīņas turnīrā.

Latvijas izlase čempionātu iesākusi ar diviem optimismu veicinošiem mačiem, tomēr piedzīvojusi divus zaudējumus - 1:2 papildlaikā pret Zviedriju un 3:4 pēcspēles metienos pret Čehiju.

Tikmēr Krievija vispirms ar 0:3 piekāpās Čehijai, bet svētdien mazpārliecinošā mačā 6:4 trešajā trešdaļā salauza Kazahstānas pretestību.

Abas izlases līdz šim pasaules čempionātos augstākajā divīzijā savā starpā tikušās septiņas reizes un Latvija piedzīvojusi piecus zaudējumus. Latvija uzvarēja 2000. un 2003.gada čempionātos, bet nākamajos četros mačos piedzīvojusi zaudējumus, turklāt visus ar vismaz trīs vārtu pārsvaru. Iepriekšējo reizi vienības sacentās 2014.gadā, kad Krieviju pirmo sezonu vadīja Znaroks un Vītoliņš, toreiz Latvijai zaudējot ar 1:4.

Tāpat Latvija cietusi divas smagas neveiksmes arī Turīnas un Vankūveras olimpiskajās spēlēs.

2014.gadā Znaroks un Vītoliņš aizveda Krieviju līdz pasaules čempionu titulam, bet pērn vienība sacensības noslēdza otrajā vietā, finālā zaudējot Kanādai. Iepriekš šie abi speciālisti trenējuši arī Latvijas valstsvienību.

A apakšgrupas kopvērtējumā līderes ar pieciem punktiem divos mačos ir Čehija un Zviedrija, kam ar trim punktiem seko Dānija un Krievija, bet pa diviem punktiem izcīnījušas pārējās četras grupas komandas - Kazahstāna, Latvija, Šveice un Norvēģija.

LETA/ Foto: Edijs Pālens/ LETA