Smagākā sagrāve hokeja čempionātā. Baltkrievi bezspēcīgi pret kanādiešiem
Kanādiešu pārsvars visa mača garumā bija nospiedošs un Baltkrievija varēja zaudēt vēl krietni vairāk nekā astoņus vārtus.
2016. gada 9. maijs, 19:16

Smagākā sagrāve hokeja čempionātā. Baltkrievi bezspēcīgi pret kanādiešiem

Jauns.lv

Pasaules čempioni Kanādas hokejisti pirmdien Sanktpēterburgā guva astoņus vārtus, pasaules čempionāta mačā pieveicot Baltkrievijas izlasi.

Kanādas izlase uzvaru guva ar rezultātu 8:0 (1:0, 4:0, 3:0).

Uzvarētāju labā divus vārtus iemeta Raiens O'Reilijs, kurš ir komandas biedrs Latvijas izlases uzbrucējam Zemgum Girgensonam Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Bufalo "Sabres".

Ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Mets Dušeins, savukārt ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli sevi apliecināja komandas kapteinis Korijs Perijs un Deriks Brasārs.

Vēl vārtus Kanādas izlases rindās guva arī Teilors Hols, Maikls Matesons un Marks Stouns, savukārt vārtsargs Kems Telbots atvairīja visus 13 pretinieku metienus.

Trīs vārtus Kanādas hokejisti guva skaitliskajā vairākumā, taču vienu reizi pasaules čempioni bija precīzi arī skaitliskajā mazākumā, kad otrā perioda ievadā 3:0 panāca O'Reilijs.

Kanādas izlase pirmajos trijos mačos guvusi trīs uzvaras, kopā gūstot 20 vārtus, bet Baltkrievija trijos zaudējumos jau pamanījusies ielaist 20 ripas.

Pirmdien vēlāk B apakšgrupas mačā tiksies Somija un ASV.

B apakšgrupā līdere ar trim uzvarām trīs mačos ir Kanāda, kurai ir deviņi punkti. Pasaules čempionei seko Somija un Slovākija, kuras katra guvušas pa diviem panākumiem divos mačos, sakrājot sešus punktus. ASV ir trīs punkti, Francijai divi un Vācijai viens punkts, bet Ungārija un Baltkrievija ir bez punktiem.

Jau ziņots, ka pirmdien Latvijas izlase ar 0:4 (0:0, 0:2, 0:2) piekāpās sacensību saimniecei Krievijai, kuras izlasi trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

A apakšgrupas dienas otrajā mačā pirmdien vēlāk spēkosies Čehijas un Zviedrijas hokejisti.

A apakšgrupas kopvērtējumā par līderi ar sešiem punktiem trijās cīņās kļuvusi Krievija, ar pieciem punktiem divos mačos seko Čehija un Zviedrija, pie trim punktiem tikusi Dānija, bet pa diviem punktiem izcīnījušas pārējās četras grupas komandas - Kazahstāna, Latvija, Šveice un Norvēģija.

Turpinājumā Latvijai otrdien gaidāma brīvdiena, bet trešdienas pēcpusdienā tā tiksies ar Šveici. Pēc tam piektdien un sestdien Latvija samēros spēkus ar Dāniju un Kazahstānu, bet grupu turnīra noslēgumā nākamajā otrdienā spēlēs pret Norvēģiju.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas izlasēm apakšgrupas sacensībās garantē pa septiņām spēlēm. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 17.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām. Jau pašlaik ir skaidrs, ka augstāko divīziju pametīs A apakšgrupas vājākā komanda un tās vietā nāks Slovēnija, bet no B apakšgrupas nevar izkrist Vācija un Francija, kas pasaules čempionātu uzņems nākamajā gadā. Ja B grupā pēdējā vietā nepaliks Vācija vai Francija, vietu nākamās sezonas augstākās divīzijas turnīrā sev nodrošinās arī Itālija.

LETA/Foto: ITAR TASS/LETA