"Bayern" par 35 miljoniem eiro iegādājas portugāļu pussargu Sanšešu un Vācijas izlases aizsargu Hummelsu
Minhenes "Bayern" par 35 miljoniem eiro iegādājusies talantīgo portugāļu pussargu Renatu Sanšešu un galvenās konkurentes Dortmundes "Borussia" kapteini Matsu Hummelsu.
Futbols
2016. gada 10. maijs, 16:55

"Bayern" par 35 miljoniem eiro iegādājas portugāļu pussargu Sanšešu un Vācijas izlases aizsargu Hummelsu

Jauns.lv

Vācijas futbola bundeslīgas klubs Minhenes "Bayern" otrdien paziņoja, ka par 35 miljoniem eiro komanda iegādājusies talantīgo portugāļu pussargu Renatu Sanšešu no Portugāles vienības Lisabonas "Benfica". Tāpat oficiāli apstiprināta arī "Bayern" galvenās konkurentes Dortmundes "Borussia" kapteiņa Matsa Hummelsa pāreja uz Bavārijas vienību.

"Bayern" informēja, ka 18 gadus vecais Sanšešs pirmdien izgājis medicīnisko pārbaudi un pēc tam noslēdzis līgumu uz piecām sezonām līdz 2021.gadam.

Sanšešu vēlējušies iegūt vairāki Eiropas klubi, tāpēc "Bayern" vadītājs Karls Haincs Rumenige paziņojumā norādījis, ka "mēs esam ļoti priecīgi parakstīt līgumu ar viņu".

"Renatu ir dinamisks, spēcīgs un tehnisks pussargs, kurš turpmāk pastiprinās mūsu komandu," piebilda Rumenige.

Tāpat "Bayern" oficiāli piesaistījusi Hummelsu, kurš savā dzimtajā pilsētā jau spēlēja līdz 2008.gadam, kad pārgāja uz "Borussia".

Jau ziņots, ka pirmais par iespējamo pāreju runāja "Borussia" izpilddirektors Hanss Joahims Vacke, kurš atzina, ka sagaida Hummelsa pāreju uz "Bayern" jau šovasar, kaut viņa līgums ar Dortmundes komandu ir spēkā līdz 2017.gada jūnijam.

Tika vēstīts, ka Dortmundes vienība par 27 gadus veco aizsargu vēlas 35 līdz 40 miljonu eiro lielu pārejas samaksu.

Hummelss ir jau trešais lielais vārds pēdējos pāris gados, ko Minhenes komanda pārvilinājusi no Dortmundes, sekojot pussargam Mario Gēcem 2013.gadā un uzbrucējam Robertam Levandovskim 2014.gadā.

"Bayern" un "Borussia" komandas 21.maijā savā starpā spēlēs Vācijas kausa finālspēlē. Šī būs Hummelsa pēdējā spēle Dortmundes vienībā.

Jau ziņots, ka "Bayern" futbolisti pagājušajā nedēļā ceturto gadu pēc kārtas un 26.reizi kluba vēsturē kļuva par Vācijas bundeslīgas čempioniem. Savukārt UEFA Čempionu līgā vienība šosezon apstājās pusfinālā.

Sanšešs un Hummelss noslēguši līgumus līdz 2021.gadam. Pēdējā laikā tieši tik ilgi komanda pagarinājusi kontraktus arī ar Žeromu Boatengu, Tomasu Milleru, Havi Martinesu, Davidu Alabu, Robertu Levandovski un Manuelu Noieru.

LETA/Foto: AFP/LETA