Zviedri pārliecinoši sagrauj kazahus; somi nomētā un atstāj sausā Ungāriju
Mača pirmās divas trešdaļas Zviedrijai padevās it kā rotaļīgi, jo 40 minūšu laikā izdevās izvirzīties vadībā ar 6:1.
2016. gada 11. maijs, 22:51

Zviedri pārliecinoši sagrauj kazahus; somi nomētā un atstāj sausā Ungāriju

Jauns.lv

Ne to vieglāko uzvaru pār Ungārijas hokeja izlasi Krievijā notiekošajā pasaules čempionātā trešdien izcīnīja Somija, kamēr Zviedrijas hokejisti izrēķinājās ar Kazahstānu.

A apakšgrupā Zviedrijas hokejisti ar 7:3 (3:1, 3:0, 1:2) pārspēja Kazahstānu.

Mača pirmās divas trešdaļas Zviedrijai padevās it kā rotaļīgi, jo 40 minūšu laikā izdevās izvirzīties vadībā ar 6:1, divus vārtus gūstot Gustavam Nīkvistam. Tomēr trešajā periodā kazahi saņēmās un guva divus vārtus pēc kārtas, parūpējoties par nelielas intrigas atjaunošanu šajā duelī.

Tiesa, ar to kazahu ofensīva bija beigusies, turklāt Nīkvists 55.minūtē guva savus trešos vārtus, tādējādi Zviedrija šajā mačā mazākumā guva savus otros vārtus.

Jau vēstīts, ka pirms tam šajā apakšgrupā Latvija ar 4:5 (0:0, 3:3, 1:2) aizraujošā mačā piekāpās Šveicei. Latvijas hokejisti šajā duelī dažu minūšu laikā pamanījās atspēlēties no 0:3, taču tik un tā piedzīvoja zaudējumu.

A apakšgrupas kopvērtējumā vadībā ar trīs spēlēs gūtiem astoņiem punktiem ir Čehija, kamēr tikpat punktus četros mačos iekrājusi Zviedrija. Trešā ar septiņiem punktiem ir Šveice, kam ar sešiem punktiem seko Krievija, kamēr piekto pozīciju ar pieciem punktiem ieņem Norvēģija. Četrus punktus guvusi Dānija, kamēr pa diviem punktiem ir Latvijai un Kazahstānai.

Turpinājumā Latvijas izlase piektdien un sestdien samēros spēkus ar Dāniju un Kazahstānu, bet grupu turnīra noslēgumā nākamajā otrdienā spēlēs pret Norvēģiju.

Tikmēr B apakšgrupas mačā Somijas valstsvienību pieveica ungārus ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0).

Pārsvaru somi nodrošināja tikai spēles otrajā pusē, kamēr tās pirmā daļa viņiem nebija viegla, jo, par spīti lielam pārsvaram, neizdevās atslēgt Ungārijas hokejistu vārtus. Spēles rezultātu 37.minūtē atklāja Ate Ohtamā, bet 50.minūtē pārsvaru dubultoja Miko Koivu.

Punktu šim mačam pielika Aleksandrs Barkovs, 57.minūtē gūstot somu trešos vārtus.

Somija šajā mačā pa ungāru vārtiem izdarīja 51 metienu, kamēr pretinieki pa vārtsarga Jūses Sarosa vārtiem meta tikai 13.reizes.

Jau vēstīts, ka pirms tam trešdien negaidītu uzvaru šīs apakšgrupas ietvaros izcīnīja Baltkrievija, kas ar 4:2 (0:0, 0:2, 4:0) pārspēja Slovākiju. Pēc šī mača slimnīcā tika nogādāti divi slovāku hokejisti - aizsargs Mihals Sersens lauzis kāju, bet uzbrucējs Andrejs Štjastnijs traumējis krūšu muskuli.

B apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar maksimāli iespējamiem 12 punktiem četrās spēlēs ir Somija, kamēr deviņus punktus iekrājusi trīs spēles aizvadījusī Kanāda. Trešajā vietā ar sešiem punktiem ir Slovākija, bet tai ar pieciem punktiem seko Francija un Vācija, kas guvusi četrus punktus. Tikai trīs punkti ir ASV rēķinā, tikpat ir arī četras spēles aizvadījušajai Baltkrievijai, kamēr Ungārija četros mačos pie punktiem nav tikusi.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas izlasēm apakšgrupas sacensībās garantē pa septiņām spēlēm. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 17.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām. Jau pašlaik ir skaidrs, ka augstāko divīziju pametīs A apakšgrupas vājākā komanda un tās vietā nāks Slovēnija, bet no B apakšgrupas nevar izkrist Vācija un Francija, kas pasaules čempionātu uzņems nākamajā gadā. Ja B grupā pēdējā vietā nepaliks Vācija vai Francija, vietu nākamās sezonas augstākās divīzijas turnīrā sev nodrošinās arī Itālija.


LETA/Foto: AFP/LETA