foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Halepa prims gulētiešanas joprojām atceras sāpīgo zaudējumu pret Ostapenko
Uzvara Simonai Halepai būtu ļāvusi kļūt par pasaules labāko tenisisti.
Citi sporta veidi
2017. gada 27. jūnijs, 18:59

Halepa prims gulētiešanas joprojām atceras sāpīgo zaudējumu pret Ostapenko

LETA

Titulētā rumāņu tenisiste Simona Halepa joprojām galvā pārcilā zaudējumu Francijas atklātā čempionāta finālā pret Latvijas pārstāvi Aļonu Ostapenko.

Tikai 20 gadus vecā Ostapenko šomēnes sensacionāli kļuva par Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju, finālā ar 4-6, 6-4, 6-3 pārspējot Simonu Halepu un gūstot vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē.

Kopš šī turnīra gan Ostapenko, gan Halepa paņēma pāris nedēļu pārtraukumu, tomēr nu abas ir atpakaļ ierindā un piedalās Īstbornas WTA "Premier" sērijas sacensībās.

"Esmu atpūtusies un gatava sākt visu no sākuma," turnīra rīkotāji citē Halepas teikto. "Joprojām nedaudz apbēdināta, taču tas ir normāli. Pirms gulētiešanas vēl joprojām galvā nedaudz pārcilāju Francijas atklātā čempionāta finālu, taču tas ir labi, jo notur mani uz zemes."

Zīmīgi, ka šī turnīra fināla laikā Halepa pirmo setu uzvarēja ar 6-4 un otrajā bija vadībā ar 3-0, turklāt ar breikbumbas palīdzību varēja panākt arī 4-0, tomēr šo iespēju neizmantoja.

Aļonas emocionālais triumfs, uzvarot spēcīgo Simonu Halepu

Aļonas emocionālais triumfs, uzvarot spēcīgo Simonu Halepu

gallery icon

"Pats smagākais ir atcerēties, ka biju vadībā ar 3-0 un nespēju lauzt Ostapenko servi. Man bija vairākas breikbumbas. Tagad domāju, ka tobrīd man vajadzēja nospēlēt aktīvāk, izpildīt spēcīgāku sitienu pie viņas otrās serves. Taču es to neizdarīju. Patiesībā, tagad tas mani vienkārši galē nost. Domāju, ka nospēlēju labi, man vajadzēja mēģināt labāk atgriezt bumbiņu. Tā ir mana vienīgā nožēla," atklāja Halepa.

Aļona Ostapenko pozē ar "Roland Garros" uzvarētājas balvu

Latvijas sportiste Aļona Ostapenko, kura sestdien sensacionāli triumfēja Francijas atklātajā tenisa čempionātā, svētdien piedalījās oficiālajā uzvarētājas fotosesijā.

gallery icon

Ja rumāniete būtu uzvarējusi "French Open" turnīrā, viņa kļūtu par pasaules ranga līderi, tomēr šobrīd atrodas otrajā pozīcijā aiz vācietes Angelikas Kerberes, kura jau ilgu laiku nedemonstrē atzīstamu sniegumu.

Līdzjutēji lidostā sagaida Latvijas tenisa varoni Ostapenko

gallery icon

"Esmu tuvu, taču tai pat laikā tālu. Man vienkārši šobrīd jādomā par katru nākamo maču un jādara viss iespējamais, lai es kļūtu par pasaules pirmo numuru. Man tas būtu liels sasniegums. Es to ļoti vēlos. Gribu pieņemt šo izaicinājumu," uzsvēra Halepa, kura pēc zaudējuma Ostapenko atpūtusies Grieķijā.

Aļonas Ostapenko sagaidīšana lidostā "Rīga"

gallery icon

"Pirmās atpūtas dienas diez ko neizbaudīju, jo bija grūti. Tomēr pēc tam noķēru sajūtu un atpūtos. Nostādīju domas pareizajā virzienā. Centos saglabāt pozitīvismu, jo māla seguma sezona man tomēr bija lieliska - uzvarēju spēles pret labām tenisistēm. Man nav, par ko sūdzēties. Vienīgi nākamreiz, kad būšu tādā pašā situācijā, rīkošos drosmīgāk," atminoties cīņu pret Ostapenko, pauda Halepa.

Ostapenko atbild uz Latvijas žurnālistu jautājumiem un sniedz autogrāfus mazajiem līdzjutējiem

Tenisiste, "French Open" čempione Jeļena Ostapenko otrdien, 13. jūnijā, piedalījāss preses konferencē tenisa klubā "Enri", pēc kuras līdzjutējiem sniedza autogrāfus.

gallery icon

Pašlaik 25 gadus vecā Halepa karjeras laikā izcīnījusi 15 titulus, taču vēl ne reizi nav spējusi uzvarēt kādā "Grand Slam" turnīrā, kad 2014.gadā un arī šogad spēlējusi Francijas atklātā čempionāta finālā.

Aļona Ostapenko savā 20. dzimšanas dienā cīnās par vietu "Roland Garros" finālā

Pašlaik lieliskā sportiskajā formā esošā Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko, kura tieši šodien svin savu 20. dzimšanas dienu, aizvada Francijas atklātā ...

gallery icon

Ostapenko, būdama izlikta ar desmito numuru, Īstbornas turnīra otrajā kārtā ar 6-3, 0-6, 6-4 pārspēja spānieti Karlu Svaresu-Navarro, kamēr Halepai otrdien jāspēlē ar ķīnieti Jinjinu Duaņu, tomēr dueļi iekavējušies lietus dēļ.

Milzīgs vējš un māls acīs. Ostapenko "Roland Garros" ceturtdaļfinālā pret spēcīgo Vozņacki

Spēcīga vēja un lietusgāzes dēļ otrdien otrajā setā tika apturēts Latvijas dāmu tenisa otrās raketes Aļonas Ostapenko mačs Francijas atklātā ...

gallery icon