foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas riteņbraucēja Vita Heine otro gadu pēc kārtas labākā Norvēģijā
Vita Heine arī Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs pārstāvēja Norvēģiju.
Citi sporta veidi
2017. gada 26. jūnijs, 14:18

Latvijas riteņbraucēja Vita Heine otro gadu pēc kārtas labākā Norvēģijā

LETA

Norvēģiju pārstāvošā latviešu šosejas riteņbraucēja Vita Heine aizvadītajā nedēļas nogalē otro gadu pēc kārtas kļuva par šīs valsts čempioni individuālajā un grupas braucienā.

Vispirms 32 gadus vecā Heine no "Hitec Products" komandas bija labākā individuālajā braucienā, 30 kilometrus garo distanci veicot 40 minūtēs un 28 sekundēs, tuvāko sekotāju Tēu Tūresenu pasteidzot par vienu minūti un 23 sekundēm.

Šāds panākums Heinei ļāva tikt arī pie desmit UCI punktiem.

Savukārt svētdien Heine bija labākā arī 120 kilometrus garajā grupas braucienā, finišu sasniegdama pēc trim stundām, 29 minūtēm un 13 sekundēm. Viņa uzvaru izcīnīja sprinta finišā, par vienu sekundi apsteidzot Katrīnu Ālerudu.

Par šo panākumu Heine arī ieguva desmit UCI punktus.

Arī pērn Heinei izdevās līdzīgs triumfs, kad viņa bija labākā gan individuālajā, gan grupas braucienā. Līdz ar to viņa ieguva iespēju piedalīties Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kur grupas braucienā ierindojās 33.vietā, kamēr individuālajās sacensībās bija 25.pozīcijā.

Jau šonedēļ Heine uzsāks dalību prestižajā "Giro d'Italia" dāmu velobraucienā, kurā būs desmit etapi.

Heine vēl 2013.gadā, pārstāvot Latviju, brauca pasaules čempionātā, izcīnot 39.vietu individuālajā distancē. Savukārt kopš 2014.gada viņa pārstāv Norvēģiju, kur savulaik palika laimīgas sakritības dēļ, jo latviete tur sastapa savu nākamo vīru, ar kuru kopā pārcēlās uz dzīvi Bergenā. Tikai 25 gadu vecumā viņa nopietni pievērsās riteņbraukšanai, papildinot vietējās komandas rindas, bet pēc tam viņa nonāca "Hitec Products" vienībā. Paralēli riteņbraukšanai Heine Bergenas Universitātē ieguvusi augstāko izglītību finansēs.