Latvijas hokeja fani pasaules čempionātā Maskavā uzvedušies ļoti prātīgi
Varbūt nedaudz pārsteidzoši, taču neviens no līdzjutējiem nepazaudēja ne pasi, ne citus ceļošanas dokumentus.
2016. gada 16. maijs, 07:55

Latvijas hokeja fani pasaules čempionātā Maskavā uzvedušies ļoti prātīgi

Jauns.lv

Latvijas hokeja līdzjutēji pasaules čempionātā Maskavā uzvedušies ļoti prātīgi un nekādās nepatikšanās ar vietējiem kārtības sargiem nav iekūlušies, informēja Latvijas vēstniecības Krievijā Konsulārās nodaļas vadītāja Inita Dzene.

Konsulārajā daļā griezies tikai viens pasaules čempionāta apmeklētājs, kurš Maskavas galvaspilsētā bija ieradies ar savu motociklu, taču ļaundari viņa braucamajam nozaga numurzīmes.

"Varbūt nedaudz pārsteidzoši, taču neviens no līdzjutējiem nepazaudēja ne pasi, ne citus ceļošanas dokumentus. Arī no likumsargu puses mēs nesaņēmām nekādu informāciju, ka ar Latvijas līdzjutējiem būtu radušās kādas problēmas. Visi ir uzvedušies korekti un kā īstiem līdzjutējiem pieklājas," sacīja Dzene.

Lielākais Latvijas izlases atbalstītāju skaits bija ieradies uz trīs spēlēm - pret Šveici, Dāniju un Kazahstānu, kad Leonīda Beresņeva trenēto komandu vidēji katrā mačā atbalstīja aptuveni 2000 Latvijas izlases fanu. Uz pirmajām trim spēlēm Latvijas līdzjutēju skaits bija krietni mazāks - aptuveni 500 fanu katrā spēlē. Tiek prognozēts, ka daudz mazāk atbalstītāju būs arī spēlē ar Norvēģiju, jo lielākā daļa līdzjutēju jau ir devusies mājās.

Latvijas līdzjutēju lielākā daļa čempionāta laikā dzīvoja viesnīcu kompleksā "Izmailovo". Tur trīs dienas darbojās arī Latvijas fanu klubiņš "Maskavas Četri Balti Krekli", kur pēc izlases spēlēm uzstājās mūziķi Normunds Jakušonoks un Valdis Blaubuks.

Kā vēstīts, Latvijas izlase šo čempionātu iesāka atzīstami, tomēr pirmajās piecās spēlēs bija vienīgā komanda apakšgrupā, kas cīnījās bez uzvarām. Turnīra pirmajā mačā Latvija ar 1:2 papildlaikā piedzīvoja neveiksmi pret Zviedriju, bet pēc tam ar 3:4 pēcspēles metienos nācās piekāpties arī Čehijai.

Turpinājumā pirmdien Latvija ar 0:4 kapitulēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītās mājinieces Krievijas priekšā, trešdien Latvija ļoti dramatiskā duelī ar 4:5 piekāpās Šveicei, mača laikā spējot atspēlēties no 0:3 deficīta, bet piektdien pēcspēles metienos ar 2:3 atzina arī Dānijas pārākumu. Visbeidzot pirmā uzvara, kura ļāva saglabāt vietu elitē, tika izcīnīta sestdien ar 2:1 pret Kazahstānu.


LETA / Foto: Edijs Pālens/LETA