foto: EPA/LETA
Ar asarām acīs Roma atvadās no kapteiņa Frančesko Toti
AS "Roma" ilggadējais kapteinis Frančesko Toti ar savu meitiņu Izabellu.
Futbols
2017. gada 29. maijs, 11:53

Ar asarām acīs Roma atvadās no kapteiņa Frančesko Toti

LETA

Leģendārā Frančesko Toti atvadu cīņā svētdien "AS Roma" komanda Itālijas čempionāta ietvaros ar rezultātu 3:2 (1:1) izrāva uzvaru pār "Genoa" vienību.

Pēc 25 gadu karjeras Romas vienībā Toti laukumā izgāja 54.minūtē, kad rezultāts vēl bija neizšķirts 1:1. Uzvaras vārtus galvaspilsētas vienība iesita 90.minūtē, kad izcēlās Djego Peroti, turklāt šis panākums bija ļoti svarīgs, jo nodrošināja vienībai vicečempionu titulu.

Pēc spēles tūkstošiem līdzjutēju 40 gadus vecajam Toti vienoti nodziedāja dziesmu "Il Re di Roma" ("Romas karalis").

"AS Roma" komandu Toti pārstāvēja kopš 1993.gada, šajā laikā izcīnot vienu A sērijas titulu (2001.gadā), divus Itālijas kausus (2007., 2008.gadā) un divus Itālijas Superkausus (2001., 2007.gadā). Tāpat viņš 2006.gadā ar Itālijas izlasi kļuva par Pasaules kausa ieguvēju, bet 1996.gadā par Eiropas U-21 čempionu.

"AS Roma" rindās visos turnīros Toti piedalījās 785 spēlēs un iesita 307 vārtus.

Frančesko Toti desmit skaistākie vārtu guvumi - video:

Iepriekš tika paziņots, ka nākamajā sezonā Toti darbosies Romas kluba menedžmentā.

Šosezon Itālijas A sērijas čempionātā "AS Roma" ar 75 punktiem 34 spēlēs ieņēma otro vietu, par četriem punktiem atpaliekot no Turīnas "Juventus" komandas, kas sesto titulu pēc kārtas garantēja jau pirms nedēļas, bet par punktu apsteidzot "Napoli" vienību.

Frančesko Toti atvadās no līdzjutējiem - video:

"Juventus" savā noslēdzošās kārtas cīņā sestdien ar 2:1 (0:0) viesos pārspēja "Bologna", panākumu kompensācijas laikā ar 11 metru soda sitienu nodrošinot 17 gadus vecajam Moizam Kīnam. Viņš līdz ar to kļuva par pirmo šajā tūkstošgadē dzimušo futbolistu, kurš guvis vārtus kādā no piecām spēcīgākajām Eiropas līgām.

Turīnas komandai gan sezona vēl nav beigusies, jo pēc nedēļas to gaida UEFA Čempionu līgas finālmačs pret Madrides "Real" futbolistiem.

Tikmēr "Napoli" svētdien viesos ar 4:2 (2:0) apspēlēja "Sampdoria" vienību. Vienus vārtus uzvarētājiem iesita Drīss Mertenss, tomēr viņam neizdevās apsteigt "AS Roma" uzbrukuma līderi Edinu Džeko cīņā par turnīra rezultatīvākā spēlētāja titulu. Arī bosnietis Džeko svētdien iesita vienus vārtus un sezonu noslēdza ar 29 precīziem raidījumiem.