foto: Instagram
ASV dzīvojošais Mārtiņš Līcis kļuvis par planētas sesto spēcīgāko cilvēku
Mārtiņš Līcis iepriekš pārstāvēja Latviju, bet tagad ASV.
Fitness
2017. gada 29. maijs, 11:11

ASV dzīvojošais Mārtiņš Līcis kļuvis par planētas sesto spēcīgāko cilvēku

LETA/Kasjauns.lv

ASV pārstāvošais latviešu spēkavīrs Mārtiņš Līcis aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnījis sesto vietu prestižajās "World’s Strongest Man" sacensībās.

Šogad "World’s Strongest Man" sacensības norisinājās Āfrikā esošajā Botsvānā, bet par to uzvarētāju ar 51 punktu kļuva kļuva britu sportists Edijs Hols, kurš tikai par vienu punktu apsteidza apsteidza televīzijas seriāla "Game of Thrones" zvaigzni Haftoru Jūlisu Bjornsonu no Islandes. Savukārt trešo vietu ar 49 punktiem izcīnīja amerikānis Braiens Šo, kurš šajās sacensībās uzvarējis četras reizes.

Zīmīgi, ka šī ir pirmā reize 24 gadu laikā, kad kāds no Lielbritānijas sportistiem uzvarējis "World’s Strongest Man" sacensībās, turklāt pēc tām Hols paziņoja par savas karjeras beigām.

Tikmēr sestais ar 35,5 punktiem palika 26 gadus vecais Līcis, kurš jau kādu laiku dzīvo ASV, bet pirms tam viņš dzīvoja Latvijā.

Savukārt slavenais Lietuvas spēkavīrs Židrūns Savicks starp desmit "World’s Strongest Man" finālistiem palika tikai astotajā vietā.

Finālā iekļuvušie spēkavīri sacentās sešās disciplīnās - riepas velšanā, pietupienos, vikingu spiešanā, vilkmē, lidmašīnas vilkšanā un Atlanta akmeņu celšanā.

"World's Strongest Man" ir pasaulē prestižākās spēkavīru sacensības.