foto: AFP
Enrikes atvadu spēlē "Barcelona" iegūst Karaļa kausu
Lionels Mesi (pa kreisi) ar komandas biedriem svin vārtu guvumu.
Futbols
2017. gada 28. maijs, 12:33

Enrikes atvadu spēlē "Barcelona" iegūst Karaļa kausu

LETA

Galvenā trenera Luisa Enrikes atvadu spēlē sestdien "Barcelona" komanda Spānijas Karaļa kausa finālā ar 3:1 (3:1) apspēlēja "Alaves" vienību.

Rezultātu Barselonas komandā pēc spēlētas pusstundas atklāja tās lielākā zvaigzne Lionels Mesi, kurš izcēlās pēc saspēles ar Neimaru. Tomēr trīs minūtes vēlāk ar soda sitienu "Alaves" vienībai neizšķirtu panāca francūzis Teo Ernandezs.

Izšķirošo pārsvaru "Barcelona" ieguva pašā pirmā puslaika izskaņā, kad vispirms 45.minūtē izcēlās Neimars, bet jau kompensācijas laika trešajā minūtē atzīmējās arī Pako Alkasers.

foto: AFP
"Esmu laimīgs, ka atstāju komandu šādi. Nejūtos bēdīgs," pauda treneris Luiss Enrike.

Līdz ar to Mesi, kurš nākamajā nedēļā atzīmēs savu trīsdesmito dzimšanas dienu, un Andress Injesta ar "Barcelona" komandu jau ieguvuši pa 30 tituliem, kamēr Enrike trijos darba gados izcīnīja deviņas no 13 iespējamajām trofejām.

"Esmu laimīgs, ka atstāju komandu šādi. Nejūtos bēdīgs," pauda Enrike, kurš par "Barcelona" atstāšanu paziņoja jau marta sākumā.

Kā spēlētājs Enrike "Barcelona" komandu pārstāvēja laikā no 1996. līdz 2004.gadam, bet šī kluba sistēmā uzsāka arī savu trenera karjeru, palīdzot slavenajam Hosepam Gvardiolam. Pēc darba "Barcelona" klubā Enrike 2011.gada vasarā kļuva par Itālijas A sērijas kluba "AS Roma" galveno treneri, tomēr vienībā nostrādāja tikai vienu sezonu. Pirms atgriešanās Barselonas klubā nu jau pirmās komandas galvenā trenera amatā Enrike vadīja citu Spānijas vienību Vigo "Celta".

Spēlētāja karjeras laikā Enrike kā pussargs Spānijas izlases rindās savulaik aizvadīja 62 spēles un guva 12 vārtus.

Ja iepriekšējos gados "Barcelona" bija dominējošāka, šosezon tā palika bez Spānijas čempionu titula, bet UEFA Čempionu līgā nepārvarēja ceturtdaļfinālu.

Kaut oficiāli tas vēl nav izziņots, ir skaidrs, ka par nākamo "Barcelona" galveno treneri kļūs Ernesto Valverde, kurš šonedēļ atstāja citu Spānijas klubu Bilbao "Athletic". Visticamāk, amatā viņš tiks apstiprināts pirmdien.

"Esmu drošs, ka viņam ir vairāk pieredzes nekā man, tāpēc man nevajadzēs dot viņam padomus," Enrike pauda par savu aizstājēju.

Valverde vadījis arī tādus klubus kā Barselonas "Espanyol", Pireju "Olympiacos", "Villarreal" un "Valencia". Savukārt par "Athletic" galveno treneri viņš strādāja četras sezonas, tiekot pie vienas trofejas - Spānijas Superkausa, kas tika iegūts 2015.gadā, pieveicot tieši "Barcelona" vienību.

Kopā ar "Olympiacos" viņš trīs reizes kļuva par Grieķijas čempionu, kamēr ar "Espanyol" 2007.gadā aizkļuva līdz UEFA kausa finālam.

Kā futbolists viņš "Barcelona" rindās spēlēja no 1998. līdz 1990.gadam, taču pie nozīmīgas netika. Spēlētāja karjeras laikā Valverde pārstāvēja tikai klubus Spānijā.