Šveice zaudē čehiem un paliek bez ceturtdaļfināla
2013. gada pasaules vicečempioni Šveices hokejisti šajā pasaules čempionātā paliek ārpus labāko astotnieka.
2016. gada 17. maijs, 15:49

Šveice zaudē čehiem un paliek bez ceturtdaļfināla

Jauns.lv

2013.gada pasaules vicečempione Šveices hokeja izlase otrdien nespēja sasniegt Krievijā notiekošo planētas meistarsacīkšu ceturtdaļfinālu.

Šveices izlase otrdien savā noslēdzošajā un izšķirošajā A apakšgrupas mačā spraigā duelī ar 4:5 (1:1, 0:1, 3:3) piekāpās Čehijas valstsvienībai, kas tikmēr izcīnīja pirmo vietu grupā.

Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, Šveicei šajā mačā bija jāizcīna uzvara pamatlaikā.

Lai gan spēles 12.minūtē Šveici vadībā izvirzīja Deniss Holenšteins, turpinājums šai vienībai nebija tik sekmīgs, jo līdz trešā perioda sākumam tā nonāca iedzinējos ar 1:3, kā arī pēcāk ar 2:5.

Šveices valstsvienība tā arī nepaguva atspēlēties, lai gan tā to mēģināja izdarīt ar pēdējo piecu minūšu laikā gūtiem diviem vārtiem.

Lai gan Šveice 2013.gadā spēlēja pasaules čempionāta finālā, tā jau otro reizi pēdējo trīs gadu laikā nav kvalificējusies turnīra ceturtdaļfinālam. Savukārt šveiciešu neveiksme ceturtdaļfinālu otro reizi vēsturē ļāvusi sasniegt Dānijai.

A apakšgrupas kopvērtējumā Čehija septiņās spēlēs ieguva 18 punktus un izcīnīja pirmo vietu, kamēr tai ar 15 punktiem sešās cīņās seko Krievija, bet 13 punktus iekrājusi Zviedrija. Dānija ieguva ceturto vietu ar 11 punktiem, kamēr Šveice palika piektā ar astoņiem. Latvija pirms pēdējā mača ieguvusi sešus punktus, bet vienu punktu no tās atpaliek Norvēģija. Divus punktus septiņās spēlēs tikmēr guva Kazahstāna, kam līdz ar to augstākā divīzija jāpamet.

Vēlāk šajā apakšgrupā Latvija tiksies ar Norvēģiju, bet vakarā Krievija sacentīsies ar Zviedriju.

Tikmēr B apakšgrupas mačā otrdien Slovākija ar 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 1:0) pagarinājumā uzvarēja ASV izlasi, kas gan tai tik un tā nedeva vietu ceturtdaļfinālā.

Uzvaru nesošos vārtus jau papildlaika 59.sekundē guva Marko Dano, taču tie vairs neko neizšķīra.

Lai sasniegtu ceturtdaļfinālu, slovākiem šis mačs arī bija jāuzvar pamatlaikā.

B apakšgrupas kopvērtējumā līderes ar 18 punktiem sešos mačos ir Kanāda un Somija, kas turklāt otrdien aizvadīs savstarpējo maču. Tikmēr trešā ar 13 punktiem ir Vācija, bet par trim punktiem mazāk iekrāja ASV. Piektā ar astoņiem punktiem bija Slovākija, kamēr no tās par trim punktiem atpaliek Francija. Pa trim punktiem tikmēr ieguvušas Baltkrievija un Ungārija.

Šīs apakšgrupas spēlēs vēlāk otrdien Baltkrievija, cīnoties par palikšanu elitē, tiksies ar Franciju, bet vakarā Kanāda sacentīsies ar Somiju.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas izlasēm apakšgrupas sacensībās garantē pa septiņām spēlēm. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 17.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām. Jau pašlaik ir skaidrs, ka augstāko divīziju pametīs A apakšgrupas vājākā komanda un tās vietā nāks Slovēnija, bet no B apakšgrupas nevar izkrist Vācija un Francija, kas pasaules čempionātu uzņems nākamajā gadā. Ja B grupā pēdējā vietā nepaliks Vācija vai Francija, vietu nākamās sezonas augstākās divīzijas turnīrā sev nodrošinās arī Itālija.

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA