foto: Anna Paula- Kuzņecova
Ar iespaidīgu šovu un saukli “Piedalies!” atklāta devītā “Ghetto Games” sezona
Šogad “Ghetto Games” pievērsīs īpašu uzmanību dzimumu vienlīdzībai, mācot jauniešiem cienīt sievietes kā līdzvērtīgas partneres. Līdz ar to visos sporta veidos notiks arī sieviešu turnīri.
Citi sporta veidi
2017. gada 15. maijs, 18:36

Ar iespaidīgu šovu un saukli “Piedalies!” atklāta devītā “Ghetto Games” sezona

Kasjauns.lv

Sestdien, 13. maijā, Grīziņkalnā tika atklāta jauniešu sporta kustības “Ghetto Games” devītā sezona. Ar motocikliem, ielu vingrotājiem, slavenībām un vērienīgu atlētisko šovu tika izziņoti getiņa plāni šai vasarai, kā arī aizvadīta viena no gaidītākajām vakara ielu basketbola spēlēm – derbija duelis starp komandām “LBL” un “Ghetto Basket”.

Spēles laukumā, cīnoties par uzvaru, abu komandu rezultāti bija līdzvērtīgi visa mača garumā, taču spēles izskaņā komanda “Ghetto Basket” plūca uzvaras laurus ar rezultātu 11:9.

Līdzās atklāšanai "Ghetto Basket" turnīros kopumā cīnījās 125 komandas un tika noskaidroti arī pirmie "Ghetto Basket sezonas uzvarētāji.

"Ghetto Games" Grīziņkalna stadionā atklāj devīto sezonu

Sestdien, 13. maijā, Grīziņkalnā tika atklāta jauniešu sporta kustības “Ghetto Games” devītā sezona. Ar motocikliem, ielu vingrotājiem, slavenībām un vērienīgu ...

gallery icon

Sieviešu grupā četru komandu konkurencē uzvarēja “Ghetto Balerīnas” (Rīga),  U12 grupā 19 komandu konkurencē – “Pipari” (Rīga), U14 grupā 17 komandu konkurencē – komanda “Ziepes” (Krāslava), U16 grupā 25 komandu konkurencē – “Bluķis/Ballzy” (Rīga), un 17+ grupā, 60 komandu konkurencē – “Kurzemes strogonovs” (Kuldīga).

Sportiski pasākumi visā Latvijā 

Kā jau ierasts, “Ghetto Basket” turnīri turpmāk notiks katru ceturtdienu, Grīziņkalnā. Nākamā reize – 18. Maijs.

Šogad, “Ghetto Basket” kopā ar Latvijas Basketbola savienību organizēs turnīrus astoņās Latvijas pilsētās – Jēkabpilī 20. maijā, Ogrē 27. maijā, Jelgavā 17. jūnijā, Krāslavā 22. jūlijā, Cēsīs 23. jūlijā, Ventspilī 28. jūlijā, Bauskā 5. augustā un Saldū 12. augustā.

foto: Anna Paula- Kuzņecova
Grupas "Sound Poets" līderis Jānis Aišpurs ieskandina "Ghetto Games" devītās sezonas atklāšanas pasākumu.

Savukārt otrdien, 16. maijā pulksten 18:00 visi tiek gaidīti uz „Ghetto Floorball“ sezonas atklāšanu, kad būs iespēja vērot Latvijā pazīstamu aktieru un mūziķu savstarpēju spēli, savukārt  trešdien – 17. maijā, pulksten 17:00 sezonu atklās „Ghetto Football“.

Piektdien, pulksten 19:00 klubā „First Mir“, Andrejostas ielā 2K-3, Rīgā notiks vokālā konkursa „Ghetto Faktors“ otrā pusfināla koncerts un sestdien „Ghetto Games“ dosies uz Jēkabpili, kur stadionā „Vārpa“  kopā ar Jēkabpils Jauniešu domi tiks aizvadīta „Jēkabpils jauniešu diena 17“!

foto: Juris Rozenbergs
"Ghetto Games" brīvrunu jeb repa cīņas piesaka pašmāju hiphopa mākslinieks Ansis Kolmanis.

Pārējos sezonas notikumus atklāšanas ceremonijā izziņoja "Ghetto" atlēti un slavenības, tostarp populārais hip-hopa mākslinieks Ansis Kolmanis un talantīgā Dailes teātra aktrise Dārta Daneviča.

foto: Juris Rozenbergs
"Ghetto Games" gaidāmo viesošanos Jēkabpilī piesaka Dailes teātra aktrise Dārta Daneviča.

„Ghetto Games“ mācīs cienīt daiļo dzimumu

Turpmāk “Ghetto Games” turnīru laikā, pulksten 19:30 notiks īpaši šovi. Atklāšanas pasākumā klātesošos pārsteidza ielu vingrotāji no Vaiņodes – “Bars Family”. Tāpat apmeklētāju elpai lika aizrauties "streetbike freestyle" meistaru – "Ghetto" atlētu Jāņa Rozīša un Didža Grunduļa uznāciens un BMX  zvaigžņu Tomasa Grīnberga un Dāvja Līcīša iespaidīgie lēcieni pāri "Ghetto" stadiona barjerām.

Šogad “Ghetto Games” pievērsīs īpašu uzmanību dzimumu vienlīdzībai, mācot jauniešiem cienīt sievietes kā līdzvērtīgas partneres. Līdz ar to visos sporta veidos notiks arī sieviešu turnīri.

Jaunieši, sportisti un slavenības rosās "Ghetto Games" devītās sezonas atklāšanas svētkos

Sestdien, 13. maijā, Grīziņkalnā tika atklāta jauniešu sporta kustības “Ghetto Games” devītā sezona. Ar motocikliem, ielu vingrotājiem, slavenībām un vērienīgu ...

gallery icon

Mudinot meitenes būt aktīvākām, “Ghetto Games” esošās sportistes, dziedātājas un aktīvistes centrālajā laukumā devās simboliskā “Ghetto Lady” uznācienā prezentējot “Ghetto lady” konceptu “Andžeja Grauda Bungu skolas” bundzinieku rīboņas pavadībā.

“Ghetto Games” kopiena ir mainījusies un tajā ir pienācis laiks sevi skaļāk pieteikt meitenēm,” piebilda kustības mediju pārstāve Laura Dabare.

"Getiņš" iestājas par veselīgu un aktīvu dzīvesveidu

"Ghetto" lēdijām pievienojās arī vokālā konkursa “Ghetto  Faktors” fināliste talantīgā Nadežda Mankeviča ar  dziesmu “Respect”. Savukārt pārējie “Ghetto Faktors” konkursa finālisti uzstājās kopā ar apvienību “Z-kalns”, dziedot “Ghetto Games” himnu “Mana brīvība,” aicinot izvēlēties no atkarībām brīvu un laimīgu dzīvi. Kārtīga izdziedāšanās turpinājās kopā ar  mūziķi un "Ghetto" iedvesmotāju Jāni Aišpuru un viņa dziesmu “Kalniem pāri”!
 
“Ghetto Games” ir lielākā ielu sporta un ielu kultūras kustība Austrumeiropā, kuras mērķis ir attīstīt cilvēkus fiziski un morāli. “Ghetto Games” pulcē ap 12 000 unikālo dalībnieku ik gadu un vairāk nekā 200 000 skatītājus savos pasākumos un aktivitātēs. Tā ir platforma savu spēju pilnveidošanā neatkarīgi no izcelsmes, sociālās grupas, izcelsmes,  tautības, dzimuma un politiskās pārliecības.

Jauniešu veidotais saturs “Ghetto TV” sasniedz miljoniem skatītāju internetā un pasaules mediju vidē. Kustības pamatvērtības ir mīlestība, draudzība  un līdzcietība.