75 gadus vecais japāņu jātnieks nepiedalīsies Rio. Viņa zirgs sasirdzis ar klepu
Hokecu: "Diemžēl esmu atmetis sapni piedalīties Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, jo nevēlos izvirzīt nepamatotas prasības savam zirgam. Pašlaik vēlos koncentrēties uz palīdzību zirgam izveseļoties."
Citi sporta veidi
2016. gada 19. maijs, 11:19

75 gadus vecais japāņu jātnieks nepiedalīsies Rio. Viņa zirgs sasirdzis ar klepu

Jauns.lv

Japāņu jātniekam Hiroši Hokecu 75 gadu vecumā neizdosies kļūt par visu laiku vecāko olimpieti, jo viņa zirgs sasirdzis ar klepu.

Hokecu vēlējās pārspēt 96 gadus seno zviedru šāvēja Oskara Švāna rekordu, kuram 1920.gada Antverpenes Olimpiādes laikā bija 72 gadi, un viņš izcīnīja savu sesto medaļu.

Hokecu pirms četriem gadiem bija Londonas olimpisko spēļu vecākais sportists, bet Riodežaneiro būtu bijusi viņa ceturtā Olimpiāde, tomēr tas neizdosies zirga Brioni W slimības dēļ.

"Diemžēl esmu atmetis sapni piedalīties Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, jo nevēlos izvirzīt nepamatotas prasības savam zirgam," Japānas Jātnieku federācijas izplatītajā paziņojumā izteicies Hokecu. "Pašlaik vēlos koncentrēties uz palīdzību zirgam izveseļoties."

Iepriekšējās divās olimpiskajās spēlēs Hokecu startēja ar zirgu Whisper, tomēr 2013.gadā ķēvei tika veikta eitanāzija, jo pēc operācijas bija izplatījusies infekcija. Tagad Hokecu centās iekļūt Japānas olimpiskās komandas sastāvā ar zirgu Brioni W.

Hokecu nav precizējis, vai centīsies kvalificēties 2020.gada olimpiskajām spēlēm, kas risināsies viņa dzimtenē Japānā. Tobrīd sportists būs 79 gadus vecs. "Vēl par nākotni neesmu neko izlēmis," paziņojumā pauda jātnieks.

Hokecu pirmoreiz olimpiskajās spēlēs piedalījās 1964.gadā savas dzimtās Japānas galvaspilsētā Tokijā, kad izcīnīja 40.vietu. Pēc 44 gadiem viņš guva 34.vietu Pekinas Olimpiādē, bet 2012.gadā Londonā ierindojās 41.vietā.

Pirms Hokecu vecākā Japānas olimpiete bija jātniece Kikuko Inoe, kura Seulas olimpiskajās spēlēs 1988.gadā iejādes sacensībās startēja 63 gadu vecumā.

Londonas Olimpiādes laikā par visu laiku vecāko olimpieti no Latvijas 65 gadu vecumā kļuva titulētais šāvējs Afanasijs Kuzmins. Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm viņš nav kvalificējies, un sportists jau ilgāku laiku nav piedalījies sacensībās, tomēr Kuzmins pieteicies Pasaules kausa posmam Minhenē, kas sāksies šajā nedēļas nogalē.

LETA/Foto: Vida Press