foto: Reuters/Scanpix/LETA
Torntons Stenlija kausā spēlējis ar nopietnu traumu; pēc operācijas nespēlēs pusgadu
Torntons Stenlija kausa izcīņā spēlēja ar plēstām ceļgaļa krusteniskajām saitēm.
Hokejs
2017. gada 26. aprīlis, 11:15

Torntons Stenlija kausā spēlējis ar nopietnu traumu; pēc operācijas nespēlēs pusgadu

LETA

Vienam no Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Sanhosē "Sharks" līderiem Džo Torntonam veikta ceļgala operācija.

Kolorītais Sanhosē "Sharks" uzbrucējs Džo Torntons

gallery icon

Pašlaik 37 gadus vecajam uzbrucējam veikta kreisā ceļgala krustenisko saišu operācija, turklāt atveseļošanās varētu prasīt aptuveni pusgadu. Tiesa, sagaidāms, ka līdz NHL sezonas sākumam Torntons būs gatavs spēlēt.

Zīmīgi, ka Torntons Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā pret Edmontonas "Oilers" komandu četras noslēdzošās spēles aizvadījis ar plēstām ceļgala krusteniskajām saitēm. Traumu viņš guva jau aprīļa sākumā, tāpēc kādu laiku bija spiests nespēlēt un izlaida arī pirmās divas izslēgšanas turnīra spēles.

Rietumu konferences ceturtdaļfinālā "Sharks" cieta zaudējumu ar 2-4.

Šajā starpsezonā Torntons, kurš iemantojis slavu kā lielisks piespēlētājs, kļūs par neierobežoti brīvo aģentu, tāpēc, iespējams, viņš savu karjeru "Sharks" komandā nemaz neturpinās.

Vēl 2006.gadā Torntons tika nosaukts par NHL sezonas vērtīgāko hokejistu. Zīmīgi, ka 2005./2006.gadā viņš no Bostonas "Bruins" tika aizmainīts uz "Sharks".

Šajā sezonā Torntons 79 spēlēs izcēlās ar septiņiem vārtiem un 43 rezultatīvām piespēlēm, kamēr četros izslēgšanas turnīra mačos veica divas rezultatīvas piespēles.

Savas NHL karjeras laikā Torntons regulārajā čempionātā 1446 spēlēs guvis 384 vārtus un veicis 1007 rezultatīvas piespēles, kamēr izslēgšanas turnīrā viņš 160 mačos atzīmējies ar 27 vārtiem un 96 rezultatīvām piespēlēm.