foto: ekrānuzņēmums no video
Olimpiskais čempions Dainis Kūla nodrošina Latvijai zeltu veiksmīgā veterānu pasaules čempionātā
Dainis Kūla Latvijai tik veiksmīgajā veterānu pasaules čempionātā izcīnīja vienu no deviņām mūsu sportistu zelta medaļām.
Citi sporta veidi
2017. gada 27. marts, 13:02

Olimpiskais čempions Dainis Kūla nodrošina Latvijai zeltu veiksmīgā veterānu pasaules čempionātā

LETA

Latvijas vieglatlēti izcīnījuši vismaz 26 medaļas pasaules veterānu čempionātā, kas sestdien noslēdzās Dienvidkorejā.

Pēc organizatoru sniegtās informācijas Latvijas sportisti ieguvuši astoņas zelta, 12 sudraba un sešas bronzas godalgas, tomēr medaļnieku sarakstā Latvijas sportisti godalgās ir tikai 25 reizes. Tiesa, tur tikai reizi ir soļotājs Normunds Ivzāns, kaut zināms, ka viņš uzvarēja gan 3000, gan 10 000 metru distancēs, turklāt Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS) ziņo, ka viņš ieguvis medaļu arī 10 000 metru distancē komandām.

Pazīstamākais no Latvijas čempioniem ir 1980.gada Maskavas olimpisko spēļu čempions Dainis Kūla, kurš triumfēja vīriešu grupā sportistiem virs 55 gadiem, šķēpmešanā metot 56,26 metrus tālu.

Tāpat zeltu 200 metru sprintā ieguva Ludmila Ņefjodova-Volkova, kura ar Daci Faitusu, Solvitu Kaļvu un Daci Liniņu bija labākā arī 4x200 metru stafetē. No šīm sportistēm Liniņa arī guva bronzu 60 metru sprintā, bet augstlēkšanā palika pēdējā, trešajā, vietā savā grupā. Savukārt Kaļva tika pie sudraba tāllēkšanā.

Augstlēkšanā dāmu grupā virs 45 gadiem triumfēja Laila Pētersone, kuras rezultāts turklāt bija tik labs, ka viņa būtu uzvarējusi arī starp piecus gadus jaunākām sportistēm. Tāpat viņa bija labākā arī trīssoļlēkšanā un tika pie sudraba lodes grūšanā.

Latvijas komandas vecākais dalībnieks 77 gadus vecais Jānis Mankovskis triumfēja augstlēkšanā, kā arī ieguva sudrabus kārtslēkšanā, trīssoļlēkšanā un pieccīņā.

Tāpat pēc organizatoru informācijas Ivzāns uzvarēja 3000 metru soļojumā, bet vēl viņš bija labākais arī 10 000 metros, savukārt komandu sacensībās viņš zeltu ieguva kopā ar Ivaru Lapiņu un Madaru Breidi.

Vēl no Latvijas medaļniekiem sudrabus kārtslēkšanā un pieccīņā izcīnīja Valdis Cela, trīssoļlēkšanā to paveica Ināra Fjodorova un Dace Brakanska, bet Cela guva bronzu. Dace Liniņa, Ligita Ziemane un Ilona Kojaloviča ieguva sudrabus šķēpmešanā.

Divas bronzas godalgas soļošanā savā īpašumā guva Aija Rogale, bet augstlēkšanā pie bronzas tika Brakanska.

Kopā uz sacensībām Dienvidkorejā bija devušies 18 Latvijas vieglatlēti.