Useinam Boltam varētu atņemt vienu no Pekinas olimpisko spēļu zelta medaļām
Useinam Boltam varētu tikt atņemta viena no 2008.gada Pekinas olimpisko spēļu zelta medaļām.
Citi sporta veidi
2016. gada 3. jūnijs, 18:38

Useinam Boltam varētu atņemt vienu no Pekinas olimpisko spēļu zelta medaļām

Jauns.lv

Pasaules rekordistam sprinta distancēs Useinam Boltam no Jamaikas varētu tikt atņemta viena no 2008.gada Pekinas olimpisko spēļu zelta medaļām, jo viņa stafetes komandas biedrs pieķerts dopinga lietošanā.

Kā informē laikraksts "The Jamaica Gleaner", viens no 32 sportistiem, kuriem atkārtotās Pekinas olimpisko spēļu pārbaudēs konstatētas pozitīvas dopinga analīzes, bija jamaikietis Nesta Kārters, kurš tika pie zelta 4x100 metru stafetē.

Kārtera analīzes uzrādījušas aizliegtā stimulanta metilheksānamīna pēdas.

Pašlaik 30 gadus vecais Kārters Pekinas olimpiskajās spēlēs zeltu 100 metru stafetē izcīnīja, skrienot kopā ar Maiklu Freiteru, Asafu Pauelu un Boltu.

Jamaikas sprinteri Pekinā izcīnīja zeltu ar tobrīd jaunu pasaules rekordu (37,10 sekundes), apsteidzot Trinidadu un Tobāgo, kā arī Japānu.

Ja Kārteram tiks piespriestas sankcijas, bez zelta medaļas paliks arī viņa stafetes komandas biedri.

Pašreizējais pasaules rekords arī pieder Jamaikai, jo tā pirms četriem gadiem Londonas olimpiskajās spēlēs 4x100 metru stafetes finālā finišu sasniedza pēc 36,84 sekundēm.

Zīmīgi, ka Kārters stafetē zeltu ieguva arī 2012.gada olimpiskajās spēlēs Londonā, kā arī 2011., 2013. un 2015.gada pasaules čempionātos.

Iepriekš līdzīgi atgadījās arī ASV izlases sprinteriem, kuri Londonas olimpiskajās spēlēs 4x100 metru stafetē ieguva sudrabu. Vēlāk pozitīvas dopinga analīzes atklājās Taisonam Gejam, tāpēc medaļas visai četrotnei tika atņemtas.

Izmantojot jaunākās tehnoloģijas, kopā atkārtoti pārbaudīti 454 Pekinas olimpisko spēļu paraugi, un tie pozitīvi bijuši 12 valstu sportistiem, bet viņu vārdi netiek atklāti.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA

Tēmas