Uz Rio netikušais BMX braucējs Krīgers otro dienu pēc kārtas uzvar Eiropas kausa posmā
Kristens Krīgers Vācija startēja krietni veiksmīgāk pat par mūsu topošo olimpieti Edžu Treimani.
Citi sporta veidi
2016. gada 12. jūnijs, 11:55

Uz Rio netikušais BMX braucējs Krīgers otro dienu pēc kārtas uzvar Eiropas kausa posmā

Jauns.lv

Latvijas BMX riteņbraucējs Kristens Krīgers sestdien otro dienu pēc kārtas uzvarēja Vācijā notikušajā Eiropas kausa posmā elites grupā.

Krīgers piektdien guva uzvaru Eiropas kausa piektajā posmā, kad Latvijas sportisti ieņēma pirmās četras vietas, bet sestdien viņš palika nepārspēts arī sestā posma sacensībās.

Aiz Krīgera šoreiz palika mājinieks Luiss Bretauers no Vācijas, bet trešo vietu ieņēma Joriss Harmsens no Nīderlandes. Finālā iekļuva arī Kristaps Vekša, kurš pēc kritiena šoreiz palika pēdējais - astotais. Tikmēr Edžus Treimanis un Rihards Veide apstājās pusfinālā.

LETA jau ziņoja, ka piektdien aiz Krīgera palika Treimanis, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Vekša, kuram tā Eiropas kausos ir pirmā medaļa karjerā. Savukārt ceturto vietu ieguva Veide.

Pirms tam aprīlī Krīgers guva uzvaru arī Eiropas kausa trešajā posmā, kamēr pirmajā un ceturtajā labākais bija Veide.

Sestdien junioru sacensībās piektais par spīti kritienam palika Mikus Stradiņš, kurš dienu iepriekš bija septītais, bet piektdien otro vietu ieguvušais Helvijs Babris finālā šoreiz netika. Tikmēr meitenēm sestā bija Vanesa Buldinska, kura piektdien bija ceturtā.

Sestdien risinājās arī Eiropas kausa piektā posma sacensības bērnu un jauniešu grupās. U-13/14 grupā nepārspēts palika Ronalds Rītiņš, U-15/16 grupā otrais palika Reino Liepiņš, piektais bija Edvards Glāzers, bet sestais Filips Krists Rozītis, savukārt U-11/12 zēnu grupā ceturto vietu finālā ieguva Mārtiņš Zadraks.

U-10 grupā meitenēm uzvarēja Paula Zavinska, bet Paulai Kibarei trešā vieta.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Latviju olimpiskajās spēlēs pārstāvēs divi BMX riteņbraucēji - divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs un Treimanis.

Šogad Eiropas kausa izcīņā būs desmit posmi. Tāpat jūlijā Itālijā norisināsies Eiropas čempionāts.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA