Sējējs pirmos jaunumus par "Dinamo" nākamās sezonas sastāvu sola pēc Līgo svētkiem
Sējējs gan uzsvēra, ka kavēšanās sastāva komplektēšanā nav saistīta ar komandas finansiālo stāvokli, jo nākamās sezonas budžets komandai esot zināms.
Hokejs
2016. gada 15. jūnijs, 20:33

Sējējs pirmos jaunumus par "Dinamo" nākamās sezonas sastāvu sola pēc Līgo svētkiem

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" pagaidām joprojām ietur pauzi attiecībā par nākamās sezonas sastāva komplektēšanu, jo komandas ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs sarunā trešdien vēl nevarēja paziņot kādus jaunumus.

"Šobrīd esam darba (sastāva veidošanas) procesā. Liekam sastāvu uz papīra, taču vēl ir par agru atklāt visas kārtis, jo var notikt izmaiņas, un kā būs dzīvē, kas to vēl zina," skaidroja "Dinamo" sastāva veidotājs. "Ceru, ka lielāka skaidrība būs pēc Līgo svētkiem."

Sējējs gan neslēpa, ka viņš pats vēlētos ātrāku sastāva veidošanas procesu, taču šoreiz tas neesot atkarīgs no viņa. "Jā, šoreiz viss notiek ļoti lēnām, un arī es pats gribētu, lai process notiktu straujāk. Tomēr situācija ir tāda, kāda ir, to es nevaru ietekmēt," atzina ģenerālmenedžeris, gan nevēloties atklāt, kāpēc šāda situācija izveidojusies.

Rīgas "Dinamo" joprojām ir bez galvenā trenera, un arī šajā jautājumā Sējējam nebija ko atbildēt. "Mēs strādājam visos virzienos un, kad mums būs jaunumi, mēs par tiem ziņosim. Līdzjutējiem uztraukties gan nevajag, jo notiek intensīvs darbs," sacīja Sējējs.

Ģenerālmenedžeris gan uzsvēra, ka kavēšanās sastāva komplektēšanā nav saistīta ar komandas finansiālo stāvokli, jo nākamās sezonas budžets komandai esot zināms.

Pēc publiski pieejamās informācijas, pašlaik Rīgas "Dinamo" komandai uz nākamo sezonu ir spēkā līgumi tikai ar diviem hokejistiem - Miku Indraši un krievu uzbrucēju Filipu Toluzakovu, bet pārējie aizvadītās sezonas spēlētāji pagaidām ir bez līgumiem. Tiesa, vēl martā komanda apstiprināja, ka jauni līgumi piedāvāti Laurim Dārziņam, Andrim Džeriņam, Mārim Bičevskim un aizsargam Oskaram Cibuļskim, ar kuriem esošās vienošanās tika lauztas uzreiz pēc aizvadītās sezonas beigām.

Tāpat zināms, ka "Dinamo" nākamajā sezonā vairs nespēlēs tās ilggadējais aizsardzības balsts un pēdējās sezonas beigu daļas kapteinis Kristaps Sotnieks, kurš pārcēlies uz citu KHL klubu Toljati "Lada", kuru trenē bijušais rīdzinieku galvenais treneris Artis Ābols.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs neiekļuva jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā. "Dinamo" ar 75 punktiem 60 spēlēs regulāro čempionātu noslēdza 12.vietā Rietumu konferencē, no pirmā astotnieka atpaliekot par 14 punktiem.

Janvārī Rīgas "Dinamo" kluba vadība neveiksmīgā snieguma dēļ no galvenā trenera amata atlaida somu Kari Heikili, kā arī viņa palīgu un tautieti Raimo Helminenu, bet par galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecēla Sējēju, kurš turpināja pildīt arī ģenerālmenedžera pienākumus. Marta sākumā "Dinamo" aizvadīto sezonu nosauca par neapmierinošu un pagarināja līgumu ar Sējēju par ģenerālmenedžera pienākumu pildīšanu.

Kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis iepriekš medijos vairākkārt izteicies, ka nākamajā sezonā rīdzinieku galvenais treneris, visticamāk, būs no Čehijas vai Slovākijas.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA