Šeit Ronaldu tiešām bija jāraud. Neieskaitīti vārti, "pendele" pa stabu un neizšķirts pret Austriju. VIDEO
VienīgJā reizē, kad Krištianu Ronaldu izmantoja savu iespēju gūt vārtus, tik fiksēts aizmugures stāvoklis.
2016. gada 19. jūnijs, 00:02

Šeit Ronaldu tiešām bija jāraud. Neieskaitīti vārti, "pendele" pa stabu un neizšķirts pret Austriju. VIDEO

Jauns.lv

Portugāles futbola izlases superzvaigzne Krištianu Ronaldu savā rekordmačā valstsvienības rindās sestdien nerealizēja "pendeli", tādējādi nepalīdzot savai komandai uzveikt Austriju.

Portugāle, neskatoties uz teritoriālu pārsvaru un bīstamiem uzbrukumiem, Parīzē nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Austriju.

Ronaldu aizvadīja savu 128.spēli valstsvienības sastāva, par vienu maču apsteidzot iepriekšējo rekordistu Luišu Figu.

Ronaldu šajā spēlē panāca arī francūzi Liliānu Tirāmu un nīderlandieti Edvīnu van der Sāru visvairāk Eiropas čempionāta finālturnīrā aizvadīto spēļu skaitā. Trijotnei tagad ir pa 16 mačiem kontinenta meistarsacīkstēs, bet nākamajā spēlē pret Ungāriju Ronaldu varēs kļūt par rekordistu arī šajā rādītājā.

Abas komandas jau no pirmajām minūtēm nekautrējās uzbrukt, bet neliels pārsvars piederēja portugāļiem. Mača 13.minūtē neveiksmīgi aizsardzībā nospēlēja austrieši, un vārtsargam Robertam Almeram nepilnas minūtes laikā trīs reizes vajadzēja glābt izlasi no vārtu zaudējuma. Arī turpinājumā portugāļi apdraudēja Almera sargāto mūri, taču veiksme allaž izrādījās austriešu pusē. 21.minūtē garām vārtiem sita Ronaldu, pēc astoņām minūtēm pa vārtu stabu trāpīja Nani, bet desmit minūtes pirms puslaika beigām spēles tiesneši bīstamā situācijā fiksēja portugāļiem aizmuguri.

Pirmā puslaika beigās pie sava soda laukuma malas pārkāpumu izdarīja asais portugāļu aizsargs Pepe, kurš nopelnīja dzelteno kartīti. Soda sitienu devās izpildīt Davids Alaba, taču viņa sistās bumbas ceļu uz pašas vārtu līnijas aizšķērsoja Ruī Patrīsiu. Otrā puslaika sākumā lieliska iespēja atklāt cīņas rezultātu bija austriešiem, tomēr atkal uzdevumu augstumos bija vārtsargs Patrīsiu. Desmit minūtes vēlāk ar divām bīstamām epizodēm izcēlās Ronaldu, taču arī viņa centieni bija nesekmīgi.

Arī turpinājumā laukumā dominēja portugāļi, vairākas reizes piespiežot pretiniekus pārkāpt noteikumus, līdz mača 78 minūtē viņi tika pie iespējas izpildīt 11 metru soda sitienu. Martins Hinteregers savā soda laukumā nogāza Ronaldu, par ko uz Austrijas izlases vārtiem tika nozīmēta "pendele". To izpildīt devās tieši Ronaldu, kura raidītā bumba atsitās pret vārtu stabu, tādējādi mača rezultāts uz tablo palika nemainīgs. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Ronaldu tomēr raidīja bumbu Almera sargātajos vārtos, taču tiesneši nosvilpa aizmuguri, un raidījums netika ieskaitīts. Mača pēdējās minūtēs Portugāle izmisīgi centās izraut uzvaru, tomēr visi mēģinājumi bija nesekmīgi, un izlases nospēlēja neizšķirti 0:0.

LETA jau vēstīja, ka Ungārijas futbola izlase Eiropas futbola čempionāta finālturnīra spēles izskaņā sestdien panāca neizšķirtu 1:1 (0:1) pret Islandi, tādējādi neļaujot debitantiem svinēt vēsturisku panākumu.

F apakšgrupas līdere pēc divām spēlēm ir Ungārija, kuras kontā ir četri punkti. Pa diviem punktiem ir Islandei un Portugālei, bet viens punkts Austrijas kontā.

Portugāles izlase ar Austriju spēlējusi 11 reizes. Trīs uzvaras ir austriešiem, divas portugāļiem, bet sešas spēles noslēgušās neizšķirti. Iepriekšējo reizi abas komandas tikās 1995.gadā.

Portugāle iepriekš ir piedalījusies sešos Eiropas čempionātos, turklāt allaž izkļuvusi no apakšgrupas. Lielākais panākums gūts 2004.gadā, kad savās mājās tika zaudēts finālā, bet 1984., 2000. un 2012.gadā neveiksme ciesta pusfinālā.

Savukārt Austrija līdz šim vienīgo reizi Eiropas čempionātā piedalījusies 2008.gadā, kad kopā ar Šveici bija viena no mājiniecēm. Toreiz trijos mačos tika reizi spēlēts neizšķirti.

Eiropas čempionāta finālturnīrā 24 komandas sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai jeb astotdaļfinālam automātiski kvalificēsies divas labākās izlases, kā arī tajā iekļūs četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Šajā Eiropas čempionātā kopumā tiks aizvadīta 51 spēle, kamēr pirms četriem gadiem, kad turnīrā piedalījās vēl 16 izlases, bija jānospēlē 31 mačs.

Eiropas čempionātā spēles norisinās desmit stadionos - Parīzē, Sendenī, Marseļā, Lionā, Lillē, Nicā, Tulūzā, Bordo, Sentetjēnā un Lansā. Mačs par zeltu notiks Francijas nacionālajā stadionā, kas atrodas Sendenī piepilsētā un kas var uzņemt nedaudz vairāk kā 81 000 cilvēku. Šajā arēnā norisinājās arī 1998.gada Pasaules kausa fināls, kad tieši Francija ar 3:0 pārspēja Brazīliju. "Stade de France" ir lielākais turnīra stadions, kamēr vēl virs 50 000 spējīgas uzņemt arēnas Marseļā (67 394), Lionā (59 286) un Lillē (50 186).

Visas Eiropas čempionāta finālturnīra spēles pārraidīs LTV7, turklāt 45 no 51 spēles būs iespējams vērot tiešraidē.

Portugāles izlases sastāvs - Ruī Patrīsiu, Vieirinja, Rikārdu Karvaļu, Pepe, Rafaels Gerreiru, Viljams Karvaļu, Andrē Gomešs (Eders 83.min.), Žuāu Moutiņu, Rikardu Kvarežma (Žuāu Māriu 71.min.), Nani (Rafa Silva 89.min.), Krištianu Ronaldu.

Austrijas izlases sastāvs - Roberts Almers, Sebastjans Prēdls, Florians Kleins, Martins Hinteregers, Kristians Fuhs, Juliāns Baumgartlingers, Štefans Ilzankers (Kevins Vimmers 87.min.), Martins Harniks, Davids Alaba (Alesandro Šepfs 65.min.), Marko Arnautovičs, Marcels Sabicers (Lukass Hinterzērs 85.min.).

Krištianu Ronaldu nerealizē 11 metru soda sitienu - video:

Tiesnesis pamatoti neieskaita Ronaldu vārtu guvumu - video:


LETA/Foto: EPA/LETA