Francijas policija par pirotehnikas lietošanu Turcijas un Spānijas mača laikā arestējusi 18 līdzjutējus
Pirmajā puslaikā daži Turcijas izlases līdzjutēji pielietoja dūmu bumbas, kā dēļ fanu vidū izcēlās nekārtības un bija nepieciešama apsardzes iejaukšanās.
2016. gada 22. jūnijs, 22:55

Francijas policija par pirotehnikas lietošanu Turcijas un Spānijas mača laikā arestējusi 18 līdzjutējus

Jauns.lv

Francijas policija par pirotehnikas pielietošanu Eiropas čempionāta finālturnīra mačā starp Turciju un Spāniju arestējusi 18 futbola līdzjutējus.

Turcija Eiropas čempionāta finālturnīra mačā otrdien ar 2:0 uzvarēja Čehiju, tādējādi sperot platu soli astotdaļfināla virzienā.

Pirmajā puslaikā daži Turcijas izlases līdzjutēji pielietoja dūmu bumbas, kā dēļ fanu vidū izcēlās nekārtības un bija nepieciešama apsardzes iejaukšanās.

Savukārt otrajā puslaikā, kad turki guva otros vārtus, valstsvienības līdzjutēji laukumā izmeta petardes, par ko Turcijas Futbola federācijai draud sankcijas.

Kopumā Francijas policija aizturēja 27 personas, no kurām 18 līdzjutēji arestēti par pirotehnikas pielietošanu. Piecas no aizturētajām personām pirotehniku pielietoja stadionā mača laikā.

Pārējās personas aizturētas par atrašanos alkohola reibumā sabiedriskā vietā, narkotiku lietošanu un nelegālu tirdzniecību.

LETA jau vēstīja, ka pret Turcijas Futbola federāciju jau ierosināta disciplinārlieta par pirotehnikas pielietošanu mačā starp Turciju un Spāniju.

UEFA šajā čempionātā regulāri ierosina disciplinārlietas par līdzjutēju uzvedību - Krievijas izlase saņēma nosacītu diskvalifikāciju no turnīra, Horvātijai nācās maksāt 100 000 eiro lielu soda naudu, bet disciplinārlietas tika ierosinātas arī pret Portugāli, Ungāriju un Beļģiju.

D apakšgrupā ar septiņiem punktiem trīs spēlēs uzvarēja Horvātija, bet punktu tai zaudēja Spānija. Tikmēr trīs punktus ieguva Turcija, bet vienu - Čehija. Iekļūšanu astotdaļfinālā sev garantējušas Horvātija un Spānija, bet uz tikšanu nākamajā kārtā pretendē arī Turcija.

Pirms apakšgrupu turnīra noslēdzošās kārtas zināmas jau 12 astotdaļfināla dalībnieces - Francija, Šveice, Velsa, Anglija, Slovākija, Vācija, Polija, Spānija, Horvātija, Itālija, Ungārija un Ziemeļīrija.

Eiropas čempionāta finālturnīrā 24 komandas sadalītas sešās apakšgrupās, pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai jeb astotdaļfinālam automātiski kvalificēsies divas labākās izlases, kā arī tajā iekļūs četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Šajā Eiropas čempionātā kopumā tiks aizvadīta 51 spēle, kamēr pirms četriem gadiem, kad turnīrā piedalījās vēl 16 izlases, bija jānospēlē 31 mačs.

LETA/Foto: EPA/LETA