NHL paplašinās grēku pilsētas virzienā
Komandu spektrs papildināsies ar Lasvegasas klubu.
Hokejs
2016. gada 23. jūnijs, 21:27

NHL paplašinās grēku pilsētas virzienā

Jauns.lv

Aiznākamajā sezonā Nacionālajā hokeja līgā (NHL) būs klubs no Lasvegasas, vēsta turnīra rīkotāji.

Par paplašināšanos grēku pilsētas virzienā vienbalsīgi nobalsoja visa NHL Valde, bet Kvebekas pieteikuma izskatīšana tika atlikta.

Lasvegasas komanda spēles jaunuzceltajā hallē, kurā ir 17 368 sēdvietas. Jaunā kluba īpašniekam miljardierim Bilam Folijam un citiem investoriem būs jāmaksā pusmiljards ASV dolāru (440 miljoni eiro), kas tiks sadalīts pārējām 30 NHL komandām.

Tikmēr Kvebeka pēc 20 gadu pārtraukuma vēlas atgriezties NHL. 1995.gadā Kvebekas "Nordiques" franšīze tika pārcelta uz Denveru un kļuva par Kolorado "Avalanche", kas gadu vēlāk ar latviešu aizsargu Sandi Ozoliņu sastāvā kļuva par Stenlija kausa ieguvēju.

Lasvegasas komandas iekļaušana līgā būs pirmā paplašināšanās kopš 1997.gada, kad NHL piekrita izveidot vienības Nešvilā, Atlantā, Kolumbusā un Minesotā. Atlanta, kuras franšīze pēc tam pārcēlās uz Vinipegu, un pārējās komandas par pievienošanos līgai tolaik maksāja 80 miljonus ASV dolārus (70 miljonus eiro).

"2017.gada rudenī svinēsim NHL simtgadi, un darīsim to jau 31 komandas sastāvā. Esam patiesi iepriecināti, ka NHL franšīze būs pirmā lielā profesionālā sporta komanda šajā dinamiskajā un augošajā pilsētā," teica NHL komisārs Gerijs Betmens.

Grēku pilsētas komanda 2017./2018.gada sezonā spēlēs Klusā okeāna divīzijā kopā ar Losandželosas "Kings", Anaheimas "Ducks", Sanhosē "Sharks", Fīniksas "Coyotes", Kalgari "Flames", Edmontonas "Oilers" un Vankūveras "Canucks" vienībām.

Jaunais Lasvegasas klubs no neaizsargāto spēlētāju saraksta varēs izraudzīties hokejistus, kuri pārstāvējuši citas komandas. Tāpat jaunajai vienībai nākamā gada drafta pirmajā kārtā pienāksies ne zemāka izvēle par sesto numuru.

LETA/Foto: Shutterstock