Porziņģa "Knicks" ļoti vēlas iegūt nepiekāpīgo Francijas centru Noā
Žoakims Noā ir ļoti nesavtīgs un uz aizsardzību tendēts garais spēlētājs.
Basketbols
2016. gada 27. jūnijs, 10:44

Porziņģa "Knicks" ļoti vēlas iegūt nepiekāpīgo Francijas centru Noā

Jauns.lv

Latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņujorkas "Knicks" savā īpašumā vēlas iegūt Čikāgas "Bulls" franču centra spēlētāju Žoakimu Noā, informē Ziemeļamerikas mediji.

Pašlaik 31 gadu vecajam Noā šajā vasarā noslēgsies līgums ar "Bulls" vienību, turklāt sagaidāms, ka spēlētājs to nepagarinās, jo francūzis netic tālākai Čikāgas vienības attīstībai, vēsta ESPN.

Aizvadītajā nedēļā "Knicks" plašā maiņas darījumā ieguva nu jau bijušo "Bulls" saspēles vadītāju Deriku Rouzu, kurš turklāt pirms pāris dienām izteicās, ka vēlas Noā redzēt Ņujorkas vienībā.

Šobrīd "Knicks" pēc Robina Lopesa aizmainīšanas lūkojas pēc sākumsastāva centra spēlētāja un tieši Noā tiek uzlūkots kā primārais kandidāts uz šo vietu.

Tomēr netiek izslēgts, ka Noā varētu pievienoties Minesotas "Timberwolves", kuru pārņēmis kādreizējais "Bulls" galvenais treneris Toms Tibodo.

Tiesa, pēdējos pāris gados Noā sniegums piedzīvojis lejupslīdi, turklāt nupat aizvadītajā sezonā viņš pleca traumas dēļ aizvadīja tikai 29 mačus, kuru laikā vidēji iemeta 4,3 punktus un izcīnīja 8,8 atlēkušās bumbas.

Visveiksmīgākā sezonā Noā bija 2013./2014.gadā, kad viņš 80 mačos caurmērā izcēlās ar 12,6 punktiem un 11,3 atlēkušajām bumbām.

"Knicks" vienība aizvadītajā sezonā guva 32 panākumus 82 spēlēs un nekvalificējās izslēgšanas turnīram. Starpsezonā par Ņujorkas komandas jauno galveno treneri kļuva Džefs Hornačeks.

LETA/Foto: EPA/LETA