Sevastova piekāpjas 111.raketei Skjavonei un turpina zaudējumu sēriju Vimbldonā
Sevastova Vimbldonā tālāk par pirmo kārtu nav tikusi un šī turnīra pamatsacensībās joprojām ir bez uzvarām.
Citi sporta veidi
2016. gada 27. jūnijs, 21:58

Sevastova piekāpjas 111.raketei Skjavonei un turpina zaudējumu sēriju Vimbldonā

Jauns.lv

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien Vimbldonas turnīra pirmās kārtas mačā ar 6-7 (7:9), 4-6 piekāpās itālietei Frančeskai Skjavonei, piedzīvojot ceturto zaudējumu pēc kārtas šo sacensību pamatturnīrā.

Vimbldonas pamatturnīrā Sevastova spēlēja ceturto reizi un pirmo kopš 2011.gada. Viņa tālāk par pirmo kārtu nav tikusi un šī turnīra pamatsacensībās joprojām ir bez uzvarām.

Pirmos sešus geimus uzvarēja servētājas. Tuvāk pretinieces serves laušanai bija Skjavone, kura pa reizei ceturtajā un sestajā geimā ieguva breikbumbu. Septītajā geimā 11 izspēlēs Latvijas tenisiste ieguva breiku un turpinājumā uzvarēja arī pie savas serves, izvirzoties 5-3 vadībā. Nākamos divos geimus pārāka bija Skjavone, panākot neizšķirtu. Tam sekoja Sevastovas breiks, ko Latvijas tenisiste ieguva uzvarot visās izspēlēs, taču pretinieces servi lauza arī Skjavone un rezultāts atkal kļuva neizšķirts. Pirmā seta uzvarētāju nācās noteikt taibreikā, kurā Sevastova bija vadībā ar 5:3 un 6:5, tomēr galotnē pārāka izrādījās Skjavone.

Sevastovai otrā seta sākumā klājās grūti, jo pirmajā un trešajā geimā pie savas serves pa reizei nācās atspēlēt breikbumbu. Sestajā geimā Sevastova lauza pretinieces servi, taču uzreiz pēc tam to pašu paveica arī Skjavone, turklāt neļaujot Latvijas tenisistei uzvarēt nevienu izspēli. Sevastova zaudēja arī nākamos trīs geimus, pēdējos divos uzvarot tikai vienu izspēli.

WTA rangā Sevastova ierindojas 66.pozīcijā, bet 36 gadus vecā Skjavone šobrīd reitingā ieņem 111.vietu, taču savulaik viņa rangā bijusi arī ceturtā. Abas tenisistes savā starpā tikās pirmo reizi.

Sevastovai līdz šai sezonai turnīros uz zāles segumiem nebija veicies un pamatturnīros sportiste bija bez uzvarām, taču nesen viņa aizkļuva līdz Maljorkas WTA "International" sērijas turnīra finālam, kurā gan zaudēja Karolīnai Garsijai no Francijas.

Pirms šī turnīra Sevastova uz zālāja seguma vienīgos trīs panākumus bija izcīnījusi 2009.gadā Vimbldonas kvalifikācijā, kad pēc tam arī piedzīvoja savu debiju šo prestižo sacensību pamatturnīrā.

Savukārt Skjavone, kura 2010.gadā uzvarēja Francijas čempionātā, Vimbldonā spēlē 16.gadu pēc kārtas. Labāko turnīru šeit viņa aizvadīja 2009.gadā, kad sasniedza ceturtdaļfinālu, savukārt iepriekšējos trīs gados itāliete zaudējusi jau pirmajā kārtā, tāpēc viņai Vimbldonā bija četru zaudējumu sērija.

Karjeras laikā Skjavone ir uzvarējusi septiņos WTA turnīros, tostarp šosezon triumfējot Riodežaneiro WTA "International" sērijas sacensībās.

Skjavone otrajā kārtā tiksies ar rumānieti Simonu Halepu, kura pirmdien ar 6-4, 6-1 pārspēja slovākieti Annu Karolīnu Šmiedlovu. Halepa turnīrā ir izlikta ar piekto numuru.

Pagājušajā nedēļā Sevastova centās sasniegt arī Vimbldonas dubultspēļu turnīra pamatsacensības, taču kvalifikācijas pirmajā kārtā, spēlējot duetā ar Lihtenšteinas tenisisti Štefāniju Fogtu, viņa ceturtdien ar 2-6, 4-6 piekāpās ķīnietēm Janai Džaosjuaņai un Džaņai Kailiņai, kuras kvalifikācijā izliktas ar pirmo numuru.

Jau ziņots, ka pirmdien vienspēļu pirmās kārtas mačā Latvijas dāmu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko ar 3-6, 2-6 zaudēja Nīderlandes sportistei Kiki Bertensai.

Zīmīgi, ka Latvijas tenisistes Ostapenko un Sevastova izlozē nokļuva sieta vienā zarā, un abām Vimbldonā spēlējot ļoti sekmīgi, viņas varēja tikties savā starpā trešajā kārtā.

Savukārt vīriešu turnīrā Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirmdien pirmās kārtas mača ar 4-6, 4-6, 4-6 zaudēja amerikānim Džekam Sokam.

LETA/Foto: EPA/LETA