Useins Bolts traumas dēļ pamet Jamaikas čempionātu; viņa dalība Rio - uz jautājuma zīmes
Pēc pirmā skrējiena un pusfināla pasaulslavenais sprinteris sajutis diskomfortu augšstilbā. Ārsts konstatējis, ka plīsusi cīpsla.
Citi sporta veidi
2016. gada 2. jūlijs, 15:27

Useins Bolts traumas dēļ pamet Jamaikas čempionātu; viņa dalība Rio - uz jautājuma zīmes

Jauns.lv

Pasaules rekordists vieglatlētikas sprinta distancēs Useins Bolts piektdien guva traumu Jamaikas čempionātā, kur sportisti dala ceļazīmes uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Boltam izstājoties no Jamaikas čempionāta, ir apdraudēta viņa dalība olimpiskajās spēlēs, tomēr, gadījumā, ja sportists gūst traumu, viņam ir iespēja ceļazīmi izcīnīt citās sacensībās.

"Pēc pirmā skrējiena un pusfināla sajutu diskomfortu augšstilbā. Mani izmeklēja Jamaikas čempionāta galvenais ārsts, kurš konstatēja pirmās pakāpes cīpslas plīsumu. Esmu uzrakstījis lūgumu, lai traumas dēļ mani atbrīvo no 100 metru distances un turpmākajām sacensībām Jamaikas čempionātā," rakstīts Bolta paziņojumā.

Neskatoties uz lēno startu, Bolts savā pusfinālā uzvarēja ar rezultātu 10,04 sekundes.

22.jūlijā Boltam paredzēts Dimanta līgas posms Londonā, kur sprinteris lūkos izcīnīt ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm.

Seškārtējais olimpiskais čempions, kā arī pasaules rekordists 100 un 200 metru distancēs, kā arī 4x100 metru stafetē, Bolts augustā Riodežaneiro gatavojas aizstāvēt savus olimpiskā čempiona titulus šajās distancēs. Uzvaru gadījumā viņš kļūs par pirmo vieglatlētu, kurš trīs olimpiskajās spēlēs pēc kārtas spējis uzvarēt trīs dažādās disciplīnās.

Boltam piederošais pasaules rekords 100 metros ir 9,58 sekundes, bet 200 metros 19,19 sekundes.

Šobrīd 29 gadus vecais Bolts iepriekš norādīja, ka sportista karjeru vēlas noslēgt pēc 2017.gada pasaules čempionāta, kas norisināsies Londonā.

Bolts pa trīs olimpiskajām zelta medaļām izcīnīja 2008.gada olimpiskajās spēlēs Pekinā un četrus gadus vēlāk Londonā. Viņš 11 reizes ir kļuvis arī par pasaules čempionu un divas reizes bijis pasaules vicečempiona godā.

Riodežaneiro olimpiskās spēles notiks no 5. līdz 21.augustam.

LETA/ Foto: AFP/SCANPIX/LETA