Porziņģa jaunais komandas biedrs Kuzminsks par savu PSRS izcelsmi: "Lai visiem skaidrs - es esmu lietuvietis"
Ņujorkas "Knicks" pārstāvji lietuviešu basketbolistu Kuzminsku mājaslapā pieteikuši kā "cēlušos no PSRS". Lietuvas mediji šo kļūdu jau paguvuši nodēvēt par apvainojumu ne vien sportistam, bet arī visai Lietuvai.
Basketbols
2016. gada 11. jūlijs, 21:08

Porziņģa jaunais komandas biedrs Kuzminsks par savu PSRS izcelsmi: "Lai visiem skaidrs - es esmu lietuvietis"

Jauns.lv

Lietuvas vēstnieks Amerikas Savienotajās Valstīs Rolands Kriščūns lūgs, lai Nacionālā basketbola asociācija (NBA) savā oficiālajā interneta vietnē izlabo jaunajam komandas spēlētājam lietuvietim Mindaugam Kuzminskam veltīto ierakstu, kurā teikts, ka viņš cēlies no Padomju Savienības.

Kā ziņu aģentūrai BNS pastāstījis Lietuvas ārlietu ministra pārstāvis Ķēstutis Vaškelevičs, vēstnieks gatavojas nosūtīt klubam vēstuli, bet ministrijas politikas direktors jau svētdien mikroblogošanas vietnē "Twitter" pievērsis "Knicks" uzmanību šai kļūdai.

Pie kluba un Nacionālās basketbola asociācijas vērsies arī pats sportists. "Lai visiem būtu skaidrs - es esmu lietuvietis. Esmu pārliecināts, ka @NBA @nyknicks izlabos šo kļūdu," tviterī raksta Kuzminsks.

Šis nav pirmais gadījums, kad NBA lietuviešu basketbolistiem kā izcelsmes valsti norādījusi PSRS.

Arī tīmekļa vietne "Yahoo Sports" šā gada sākumā, vēstot par Hjūstonas "Rockets" basketbolistu Donātu Motiejūnu, minēja, ka viņš dzimis Padomju Savienībā, bet NBA sacīkšu translācijā kā Motiejūna dzimšanas vieta bija norādīta "Kauņa, PSRS". Gan pats basketbolists, gan Lietuvas vēstnieks lūdza šo kļūdu labot, un tas arī tika izdarīts.

LETA/ Foto: AFP/Scanpix/LETA