Ukrainā nošauts Latvijas čempions cīņā; viņš mēģināja aplaupīt inkasatorus
27 gadus veco Višņevecki esot atpazinis fotogrāfs no Rīgas.
Sporta zvaigznes
2016. gada 18. jūlijs, 15:05

Ukrainā nošauts Latvijas čempions cīņā; viņš mēģināja aplaupīt inkasatorus

Jauns.lv

Zaporožjes apgabalā Ukrainas tiesībsargāšanas iestādes piektdien novērsa uzbrukumu inkasatoru automobilim un apšaudes laikā vienu no uzbrucējiem nogalināja, vēsta tīmekļa izdevums "strana.ua".

Izrādījies, ka nogalinātais ir bijušais Latvijas čempions brīvajā cīņā Jurijs Višņeveckis.

Vīrieti ar tetovējumu "Slavjanin" kā 27 gadus veco Višņevecki esot atpazinis fotogrāfs no Rīgas Aleksandrs Tihonovs, ziņo izdevums "glavnoe.ua".

Latvijas Cīņas federācijas ģenerālsekretārs Jānis Rončs, kurš ir arī ilggadējs sacensību tiesnesis, atminējās, ka savulaik Višņeveckis ir cīnījies junioru vecumā, taču pēc tam no sporta skatuves pazudis.

"Cik atminos, savulaik tiesāju kādas viņa cīņas junioros, bet pēc tam viņš no mūsu sporta aizgāja. Nekas izcils viņš nebija, nezinu pat, vai kļuva par Latvijas čempionu. Cik vēlāk dzirdēju, viņš esot pievērsies jauktās cīņas mākslai (MMA)," sacīja Rončs.

Savukārt Višņevecka bijušais treneris Vladislavs Kirilovskis par savu bijušo audzēkni neko plašāk teikt nevēlējās, vien norādīja, kamēr puisis trenējies, viss bijis kārtībā.

Ukraiņu medijos rodamas pretrunīgas ziņas par Višņevecka iepriekšējo darbību Ukrainā. Daļa portālu vēsta, ka viņš bijis saistīts ar prokrievisko grupējumu "Oplot", kura locekļi karo pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas bruņoto formējumu rindās.

Tikmēr citi izdevumi raksta, ka Višņeveckis esot cīnījies ukraiņu brīvprātīgo bataljona "Azov" rindās.

Višņeveckis pret Bovu MMA būra cīņā - video:


LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no strana.ua

Tēmas