Pasaules Antidopinga aģentūras ziņojumā minētās Krievijas amatpersonas tiks uz laiku atstādinātas
Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
Citi sporta veidi
2016. gada 18. jūlijs, 22:43

Pasaules Antidopinga aģentūras ziņojumā minētās Krievijas amatpersonas tiks uz laiku atstādinātas

Jauns.lv

Krievijas amatpersonas, kas minētas Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās komisijas ziņojumā par Krievijas valsts organizāciju līdzdalību dopinga sistēmas uzturēšanā un vainīgo sportistu piesegšanā, uz izmeklēšanas laiku tiks atstādinātas no amata, pirmdien paziņojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Amatpersonas, kas komisijas ziņojumā minētās kā tiešas [pārkāpumu] pastrādātājas, uz laiku tiks atstādinātas no savu pienākumu pildīšanas, līdz tiks pabeigta pilna izmeklēšana," paziņoja Putins.

"Tomēr, lai varētu tikt pieņemts gala lēmumus par amatpersonu atbildību, mēs lūdzam WADA komisiju iesniegt pilnīgāku un objektīvāku informāciju, kas balstīta faktos," norādīts Putina paziņojumā, kurā šo amatpersonu vārdi nav nosaukti.

Jau vēstīts, ka WADA pirmdien aicināja apturēt pilnīgi visu Krievijas sportistu līdzdalību starptautiskajās sacensībās, tostarp Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, tā reaģējot uz pirmdien izplatīto WADA neatkarīgās komisijas ziņojumu.

Komisijas 96 lappušu lielajā ziņojumā norādīts, ka Krievija 2014.gada Soču ziemas olimpisko spēļu, kā arī citu sacensību laikā izmantojusi valsts uzraudzītu dopinga lietošanas sistēmu, pasargājot savus atlētus no pieķeršanas aizliegto vielu lietošanā.

Komisija, kuru vadīja Kanādas tiesību zinātnieks Ričards Maklarens, izmeklēšanā atklājusi, ka gan Soču olimpiskajās spēlēs, gan 2013.gadā Maskavā notikušajā pasaules čempionātā vieglatlētikā tikušas mainītas Krievijas sportistu pozitīvās dopinga analīzes. Šajā krāpšanās sistēmā bijušas iesaistītas Soču un Maskavas antidopinga laboratorijas, kuras saņēmušas rīkojumus no Krievijas Sporta ministrijas un tās vadītāja Vitālija Mutko. Savukārt analīžu falsificēšanas procesā bijis iesaistīts Krievijas Federālais drošības dienests (FSB).

LETA / Foto: Itar-Tass/Scanpix/LETA