Igauniju olimpiskajās spēlēs pārstāvēs trīs identiskas, blondas, zilacainas maratonskrējējas. FOTO
Igaunijas maratonskrējējas māsas Leila, Līna un Lilija Luikas ir ļoti līdzīgas viena otrai un nezinātājiem viņas ir grūti atšķirt. Viņas ir 1,65 metru garas un visām ir blondi mati un zilas acis.
2016. gada 23. jūlijs, 16:33

Igauniju olimpiskajās spēlēs pārstāvēs trīs identiskas, blondas, zilacainas maratonskrējējas. FOTO

Jauns.lv

Igaunijas maratonskrējējas māsas Leila, Līna un Lilija Luikas var kļūt par pirmajām trīnēm, kuras startējušas olimpiskajās spēlēs.

Visas 30 gadu vecās māsas uz izpildījušas Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīvu, kā arī jau ir iekļautas Igaunijas komandas olimpiskajā sastāvā.

Ja viņas 14.augustā izies uz starta maratonskrējienā, tad kļūs pirmajām trīnēm, kuras startējušas olimpiskajās spēlēs, paziņojis olimpisko spēļu vēsturnieks Bils Melons. Māsas Luikas piedzima 1985.gada 14.oktobrī. Viņu rezultāti gan neļauj cerēt uz medaļām Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, tomēr māsas ir apņēmības pilnas piepildīt savus olimpiskos sapņus. "Mēs jau no bērnības esam bijušas ļoti aktīvas," atklāj Lilija Luika. Ar maratonskriešanu viņas sāka nodarboties pirms sešiem gadiem.

Labākais rezultāts no māsām pieder Leilai, kura 42,195 kilometru maratona distanci ir veikusi divās stundās, 37 minūtēs un 11 sekundēs. Māsu mērķis Riodežaneiro būs jaunu personisko rekordu uzstādīšana. "Mēs viena otru ļoti atbalstam un ceram, ka sacensībās no starta līz finišam varēsim skriet kopā. Tā mums ir liela motivācija," piebilda Lilija Luika.

Pirms skriešanas karjeras sākšanas visas trīs māsas bija profesionālas dejotājas. Tāpat divu māsu - Leilas un Lilijas - aizraušanās ir gleznošana. Māsas Luikas ir identiskās trīnes, kuras ir ļoti līdzīgas viena otrai un nezinātājiem viņas ir grūti atšķirt. Viņas ir 1,65 metru garas un visām ir blondi mati un zilas acis.

Igaunijas komandā Riodežaneiro startēs 46 sportisti 13 sporta veidos, kas ir visu laiku otrā lielākā komanda, jo pirms astoņiem gadiem Pekinā startēja 47 igauņi.

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA, ITAR-TASS/Scanpix/LETA