NBA čempions krievu basketbolists Kauns noslēdz spēlētāja karjeru
Vairākas veiksmīgas sezonas Maskavas CSKA sastāvā aizvadījušais Kauns NBA laukumos līdz galam nespēja pierādīt savu meistarību.
Basketbols
2016. gada 26. jūlijs, 10:22

NBA čempions krievu basketbolists Kauns noslēdz spēlētāja karjeru

Jauns.lv

Pagājušajā sezonā par nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu kļuvušais krievs Aleksandrs Kauns paziņojis par profesionāla basketbolista karjeras beigām, vēsta ASV mediji.

Pašlaik 31 gadu vecais Kauns pagājušajā sezonā debitēja NBA un kļuva par līgas čempionu Klīvlendas "Cavaliers" sastāvā.

"Man ir laimējies spēlēt tik ilgi, cik man bija lemts. Es guvu lielisku pieredzi Krievijas valstsvienībā un profesionāļa karjerā. Kopumā karjera man bijusi fenomenāla," norādījis Kauns, kurš arī atzina, ka lēmums lielā mērā saistīts ar ilgstoši sāpošo potīti.

"Cavaliers" sastāvā Kauna loma gan bija niecīga. Centra pozīcijas basketbolists pagājušajā sezonā NBA regulārajā čempionātā laukumā devās vien 25 spēlēs, vidēji gūstot 0,9 punktus. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņš nevienā mačā nepiedalījās.

2008.gadā Kauns kļuva par Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionu Kanzasas Universitātes vienības "Jayhawks" sastāvā.

Kauns profesionāļa karjeru turpināja Krievijas titulētajā klubā Maskavas CSKA, kura sastāvā viņš piecas reizes kļuva par VTB Vienotās līgas čempionu.

2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs Krievijas izlases rindās Kauns ieguva bronzas medaļu.

Kauns jau pērn paziņoja par lēmumu noslēgt profesionāla basketbolista karjeru, tomēr pievienojās "Cavaliers" komandai, kas pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē kļuva par NBA čempioni.

"Cavaliers" pagājušās sezonas NBA finālsērijā ar 4-3 pārspēja pērnā gada čempioni Goldensteitas "Warriors". Klīvlendas komanda kļuva par pirmo NBA vēsturē, kas finālsērijā spējusi atspēlēties no 1-3 deficīta un kļūt par čempioni.

LETA/Foto: Vida Press