Rio šo nepārspēt! Noskaties vēlreiz, kā Misters Bīns sasmīdināja pasauli pirms 4 gadiem. VIDEO
Rovana Atkinsona priekšnesums neatstāja vienaldzīgu nevienu.
2016. gada 5. augusts, 16:00

Rio šo nepārspēt! Noskaties vēlreiz, kā Misters Bīns sasmīdināja pasauli pirms 4 gadiem. VIDEO

Jauns.lv

Jau šonakt, plkst. 2.00 pēc Latvijas laika, pienāks ilgi gaidītā Riodežaneiro olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija. Brazīlijas otrā lielākajā pilsētā joprojām ir daudz nepilnību, augsts noziedzības līmenis, lērums būvniecības problēmu un daudz kas cits, kas biedē olimpisko spēļu apmeklētājus, dalībniekus un skatītājus. Arī atklāšanas ceremonijas latiņa iepriekšējās Vasaras olimpiskajās spēlēs Londonā bija uzlikta ļoti augsta.

Pasauleslavenais komiķis Rovans Atkinsons un viņa ne mazāk slavenais tēls Misters Bīns bija vislielākā no daudzajām un ļoti iespaidīgajām naglām 2012. gada Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijām. Naudas taupības nolūkos brazīlieši nemēģinās spēkoties ar Londonu, 2014. gada Soču ziemas olimpiskajām spēlēm, vai citiem naudīgākiem sporta forumiem.

Taupības apsvērumu dēļ olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija nebūs tik vērienīga kā iepriekšējās Olimpiādēs, tās izmaksas tiek lēstas divreiz mazākas nekā Londonā. Tomēr svinīgā pasākuma rīkotāji sola, ka atklāšana būs pietiekoši mūsdienīga. Viens no ceremonijas līdzautoriem pazīstamais brazīliešu režisors Fernāndu Meireliss sola, ka priekšnesums būs vīzija par valsti un to, par ko tā kļūs. Ceremonijas autori solīja censties nebūt klišejiski, taču tajā pat laikā priekšnesumā iekļaut tradicionālus Brazīlijas kultūras elementus, piemēram, karnevālu.

Lai labāk sagatavotos Rio atklāšanai noskaties, kā Misters Bīns sasmīdināja pasauli Londonā

Sākas Londonas olimpiskās spēles


Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no video, AFP/Scanpix/LETA, EPA/LETA