Argentīnietis del Potro iesprūst uz 40 minūtēm liftā un uzvar pasaules labāko tenisistu
Argentīnas tenisists Huans Martins del Potro otro reizi karjerās olimpiskajās spēlēs pārspējis Novāku Džokoviču.
2016. gada 8. augusts, 10:33

Argentīnietis del Potro iesprūst uz 40 minūtēm liftā un uzvar pasaules labāko tenisistu

Jauns.lv

Argentīnas tenisists Huans Martins del Potro, kurš svētdien sagādāja pārsteigumu olimpisko spēļu tenisa vienspēļu pirmajā kārtā pārspējot pasaules ranga līderi Novāku Džokoviču no Serbijas, pāris stundas pirms cīņas iesprūda liftā, taču tas nav traucējis viņam aizvadīt vienu no labākajiem mačiem karjerā.

Del Potro pirmās kārtas cīņā pārspēja Džokoviču ar 7-6 (7:4), 7-6 (7:2). Argentīnas tenisists hroniskas plaukstas locītavas traumu dēļ pašlaik pasaules rangā atrodams vien 145. pozīcijā.

Pāris sundas pirms cīņas del Potro, būdams vēl olimpiskajā ciematā, iesprūda liftā, kurā bez elektrības un mobilajiem sakariem pavadīja 40 minūtes.

Liftā iesprūdušo tenisistu pamanīja Argentīnas handbola izlases spēlētāji, izsaucot palīgus, kuri del Potro atbrīvoja un viņš laikus paguva uz spēli.

"Šovakar aizvadīju vienu no labākajiem mačiem karjerā. Kortā izdarīju visu, ko vēlējos, taču biju pārsteigts par parādīto spēles līmeni, jo pirms tam necerēju, ka izdosies uzvarēt," atzina del Potro.

"Džokovičs ir izcils čempions. Mēs jau ilgi esam labi draugi, tāpēc es zināju, cik viņam šis turnīrs ir nozīmīgs. Viņš ļoti gribēja izcīnīt zelta medaļu, taču ticu, ka arī viņš zināja, cik ļoti es gribu šajā turnīrā labi nospēlēt. Mēs viens otru respektējam un aizvadījām patiešām baudāmu spēli," sacīja argentīnietis.

Tikmēr Džokovičs neslēpa, ka šis ir viens no nepatīkamākajiem zaudējumiem viņa līdzšinējā karjerā. "Šobrīd nav viegli, taču del Potro bija labāks. Viņš uzvarēja pelnīti, jo parādīja ekstraordināru tenisu. Esmu bēdīgs un vīlies par tik ātru izsāšanos no turnīra, bet no otras puses, priecājos, ka mans labs draugs, kurš ilgi mocījies ar traumām, ir atgriezies un atkal spēlē tik augstā līmenī," sacīja serbs.

"Tāds ir sports un šī nav ne pirmā, ne pēdējā reize, kad es zaudēju kādā spēlē. Diemžēl olimpiskajās spēlēs zaudēt ir daudz nepatīkamāk," atzina pasaules ranga līderis.

Savas karjeras laikā Džokovičs, kurš ir uzvarējis visos "Grand Slam" turnīros, tā arī nav spējis izcīnīt olimpisko spēļu zeltu. Viņa labākais sasniegums ir bronza 2008.gadā, kad Olimpiāde norisinājās Pekinā.

Zīmīgi, ka abi tenisisti pirms četriem gadiem Londonas Olimpiādē spēkojās par bronzu, un arī toreiz uzvaru guva del Potro.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Aļona Ostapenko savās debijas olimpiskajās spēlēs svētdien pirmajā kārtā ar 6-1, 3-6, 2-6 piekāpās ar 13.numuru izliktajai austrālietei Samantai Stosurai.

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA