Spožā lietuviete Meilutīte 100 metros brasā paliek tikai septītā
Pirms četriem gadiem, būdama 16 gadus veca, viņa šajā disciplīnā uzvarēja.
2016. gada 9. augusts, 08:41

Spožā lietuviete Meilutīte 100 metros brasā paliek tikai septītā

Jauns.lv

ASV peldētāja Lilija Kinga pirmdien izcīnīja zelta medaļu Riodežaneiro olimpisko spēļu 100 metru brasā, kamēr iepriekšējā olimpiskā čempione Rūta Meilutīte no Lietuvas finālā palika tikai septītajā vietā.

Šī peldējuma finālā Kinga uzstādīja jaunu olimpisko rekordu un finišu sasniedza pēc vienas minūtes un 4,93 sekundēm, par 0,57 sekundēm apsteidzot krievieti Jūliju Jefimovu, kura iepriekš bija izcietusi diskvalifikāciju par dopinga lietošanu.

Pie bronzas medaļas pirmdien tika cita ASV peldētāja Keitija Meili.

Savukārt 19 gadus vecā Meilutīte, kura šajā distancē uzvarēja pirms četriem gadiem Londonā, šoreiz bija tikai septītā. Finālu viņa uzsāka veiksmīgi, turoties pirmajā četriniekā, taču beigās savas pozīcijas zaudēja.

Tikmēr 100 metru peldējumā uz muguras pirmdien jau savu otro zeltu šajās olimpiskajās spēlēs ieguva ungāriete Katinka Hosu, kura finišu sasniedza pēc 58,45 sekundēm, par trīs sekunžu desmitdaļām apsteidzot amerikānieti Ketlīnu Beikeri.

Bronzu pirmdien šajā disciplīnā tikmēr izcīnīja Kailija Mase no Kanādas un ķīniete Juaņhui Fu, kurām finišā bija vienāds laiks.

Pirms tam sestdien Hosu izcīnīja zeltu arī 400 metru kompleksajā peldējumā.

Tikmēr dopinga lietošanā pieķertais Ķīnas peldētājs Jans Suņs pirmdien izcīnīja zeltu Riodežaneiro olimpisko spēļu 200 metru brīvā stila peldējumā vīriešiem.

Pašlaik 24 gadus vecais Suņs finālā finišu sasniedza pēc vienas minūtes un 44,65 sekundēm, par 0,55 sekundēm apsteidzot Dienvidāfrikas Republikas pārstāvi Čadu Leklosu.

Pateicoties pirmdien gūtajam panākumam, Suņs izcīnījis jau savu trešo olimpisko zeltu, bet 2014.gadā viņš uz trim mēnešiem tika diskvalificēts par aizliegta stimulanta lietošanu.

Tikmēr pie bronzas godalgas pirmdien 200 metru brīvā stila peldējumā tika amerikānis Konors Dvaiers.

Pie uzvaras 100 metru distances peldējumā uz muguras pirmdien tika ASV atlēts Raiens Mērfijs, kurš finišēja pēc 51,97 sekundēm, kas ir jauns olimpiskais rekords un pavisam nedaudz atpalika no planētas labākā sasnieguma.

Pie sudraba šajā disciplīnā tika ķīnietis Dzjajui Sjui, kamēr bronzu izcīnīja cits amerikānis Deivids Plamers.

Riodežaneiro olimpiskās spēles ilgs līdz 21.augustam.

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA