Hokeja izlase nākamā gada pasaules čempionātu sāks ar maču pret Dāniju
Turnīru Latvijas sāks sacensību otrajā dienā 6.maijā, kad plkst.13.15 pēc Latvijas laika tiksies ar Dāniju.
Hokejs
2016. gada 9. augusts, 16:20

Hokeja izlase nākamā gada pasaules čempionātu sāks ar maču pret Dāniju

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlase 2017.gada pasaules čempionātu augstākajā divīzijā Vācijas pilsētā Ķelnē sāks ar spēli pret Dānijas valstsvienību, liecina otrdien Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) publiskotais čempionāta kalendārs.

Nākamā gada pasaules čempionāts no 5. līdz 21.maijam risināsies Ķelnē un Francijas galvaspilsētā Parīzē.

Ķelnē A apakšgrupas turnīrā bez Latvijas un Dānijas spēlēs arī Krievijas, Zviedrijas, ASV, Slovākijas, Vācijas un Itālijas izlases, savukārt Parīzē sacentīsies pašreizējā pasaules čempione Kanāda, sudraba medaļniece Somija, kā arī Čehija, Šveice, Baltkrievija, Norvēģija, Francija un Slovēnija.

Atšķirībā no iepriekšējiem diviem pasaules čempionātiem, kad Latvijas izlasei pirmās trīs spēles nācās aizvadīt pret grupas favorītēm, šoreiz pretiniekos vispirms būs līdzvērtīga līmeņa komandas.

Turnīru Latvijas sāks sacensību otrajā dienā 6.maijā, kad plkst.13.15 pēc Latvijas laika tiksies ar Dāniju. Savukārt 7.maijā pretiniekos būs Slovākija, kamēr 9.maijā būs jātiekas ar Itāliju.

Tālāk sekos spēles 11.maijā ar Zviedriju, 13.maijā ar ASV un 15.maijā ar Krieviju, bet apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts 16.maijā ar cīņu pret Vāciju. Šī spēle būs pēdējā A apakšgrupā.

Tāpat kā iepriekšējos četrus gadus, katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs, kamēr katras apakšgrupas vājākā komanda izkritīs uz I divīzijas A grupu.

Ceturtdaļfinālā pretinieki tiks izkārtoti pēc krusta principa, jo A apakšgrupas labākā komanda spēlēs ar B apakšgrupas ceturtās vietas ieguvēju, otrā ar trešo un tā tālāk. Tiesa, var būt viens izņēmums, jo ceturtdaļfinālā savā starpā nevarēs tikties Vācijas un Francijas izlases. Gadījumā, ja šāda iespēja pēc rezultātiem radīsies, tad ceturtdaļfināla spēles tiks aizvadītas starp vienas grupas komandām.

Ķelnē tiks aizvadītas 34 spēles, bet Parīzē 30 spēles. Katrā pilsētā notiks pa divām ceturtdaļfināla spēlēm, savukārt pusfināla mači un cīņas par medaļām notiks Ķelnē.

Šogad maijā aizvadītajā pasaules čempionātā Krievijā Leonīda Beresņeva vadītā Latvijas izlase izcīnīja vienu uzvaru septiņos mačos un ieņēma 13.vietu 16 komandu konkurencē, saglabājot vietu augstākajā divīzijā.

Maskavā notikušajā apakšgrupu turnīrā Latvija spēlēja ar Krieviju, Zviedriju un Dāniju, atzīstot šo trīs pretinieču pārākumu.

Septembra sākumā Latvijas izlasei Rīgā būs jāpiedalās 2018.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kur par vienīgo ceļazīmi uz Phjončhanu būs jāspēlē pret Vāciju, Austriju un Japānu.

LETA/Foto: EPA/LETA