Kančellāra triumfē Riodežaneiro olimpisko spēļu individuālajā braucienā
Šveices riteņbraucējs jaunais olimpiskais čempions Fabians Kančellāra šosezon liks punktu savai karjerai.
2016. gada 10. augusts, 22:49

Kančellāra triumfē Riodežaneiro olimpisko spēļu individuālajā braucienā

Jauns.lv

Šveices riteņbraucējs Fabians Kančellāra, kurš šosezon liks punktu savai karjerai, trešdien triumfēja Riodežaneiro olimpisko spēļu individuālajā braucienā.

Kančellāra 54,6 kilometru distanci veica stundā 12 minūtēs un 15 sekundēs, finišā par 47 sekundēm apsteidzot sudraba medaļas ieguvēju Tomu Dumolinu no Nīderlandes.

Savukārt bronzas medaļu izcīnīja šī gada "Tour de France" uzvarētājs Kristofers Frūms no Lielbritānijas, kurš bija minūti un divas sekundes lēnāks nekā Kančellāra.

Frūms par nieka četrām sekundēm apsteidza spāni Honatanu Kastrovjeho, kurš palika ceturtais.

Kančellāra par olimpisko čempionu individuālajā braucienā kļuva arī 2008.gadā, bet grupas braucienā viņš samierinājās ar sudrabu.

Savukārt pirms četriem gadiem Londonā viņš grupas braucienā avarēja, kas individuālajās sacensībās traucēja izcīnīt augstāku vietu par septīto.

Kančellāra ir četrkārtējs pasaules čempions individuālajā braucienā.

Tikmēr Dumolinam šī ir pirmā medaļa olimpiskajās spēlēs, bet Frūms pirms četriem gadiem Londonā izcīnīja sudrabu.

Latvijai olimpisko spēļu individuālajā braucienā kvotas netika piešķirtas, bet grupas braucienā Aleksejs Saramotins ieņēma 46.vietu, bet Toms Skujiņš finišēja 59.pozīcijā. Par čempionu tika kronēts beļģis Gregs van Avermēts, sudraba medaļu ieguva dānis Jakobs Fugslangs, bet bronza tika polim Rafalam Majkam.

LETA jau vēstīja, ka amerikāņu šosejas riteņbraucēja Kristīna Ārmstronga trešdien triumfēja individuālajā braucienā, par čempioni kļūstot trešajā Olimpiādē pēc kārtas, kamēr Norvēģiju pārstāvošā latviete Vita Heine finišēja pēdējā, 25., vietā.

Ārmstronga, kura ceturtdien svinēs savu 43.dzimšanas dienu, 29,9 kilometrus garo distanci veica 44 minūtēs un 26 sekundēs, bet piecas sekundes lēnāka bija sudraba godalgas laureāte krieviete Olga Zabeļinskaja.

Līdz ar šodienas individuālajiem braucieniem noslēgušās Riodežaneiro olimpisko spēļu šosejas riteņbraukšanas sacensības.

Par medaļām Riodežaneiro līdz 21.augustam cīnīsies vairāk nekā 10 500 sportisti, kuri sadalīs 306 godalgu komplektus 28 sporta veidos.

LETA/Foto: AFP/LETA