Citi sporta veidi
2011. gada 29. jūlijs, 22:47

Neikšāns/Dzirkals izvirzījies N4 grupas līderpozīcijā pēc Somijas rallija otrās dienas

Jauns.lv

Latvijas autosportists Andis Neikšāns ar stūrmani Pēteri Dzirkalu no "LMT rallija komandas" piektdien izvirzījās N4 grupas līderpozīcijā pēc pasaules autorallija čempionāta (WRC) astotā posma - Somijas rallija - otrās dienas sacensībām.

Šajā klasē Neikšāna ekipāža pēc 11 ātrumposmiem par 8,2 sekundēm apsteidz Jaunzēlandes sportistu Heidenu Padonu, bet trešais ir pieredzējušais zviedrs Pātriks Flodīns, kurš zaudē vairāk nekā minūti.

Tikmēr kopējā ieskaitē Neikšāns/Dzirkals pašlaik ieņem 21.vietu, bet līderis ir septiņkārtējais pasaules čempions francūzis Sebastjans Lēbs no "Citroen" komandas, kuram latvieši zaudē piecas minūtes un 54 sekundes.

Otrajā vietā pašlaik atrodas Lēba tautietis un komandas biedrs Sebastjans Ožērs, kurš līderim zaudē 1,5 sekundes, bet trešajā pozīcijā ir "Ford" komandas somu pilots Jari-Mati Latvala, kurš atpaliek vēl par 1,1 sekundi.

Rallijs noslēgsies sestdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem pirmajā vietā ar 146 punktiem atrodas Lēbs, bet viņam 17 punktus zaudē soms Miko Hirvonens no "Ford" komandas, kurš pēc Somijas rallija pirmās dienas atrodas tikai 36.pozīcijā. Savukārt trešo vietu ar 124 punktiem ieņem Ožērs, bet viņam jau 48 punktus zaudē Latvala.

Kā ziņots, Neikšānu ekipāžas katru gadu cenšas piedalīties vismaz Somijas rallijā. Pagājušajā gadā Andis Neikšāns absolūtajā kopvērtējumā izcīnīja 22.vietu, kamēr Māris Neikšāns ar stūrmani Raivi Jansonu 13.ātrumposmā avarēja, bet sacensības turpināja. Tomēr avārijas sekas bija pārsista riepa, un jau nākamajā ātrumposmā vēl viena riepa izlaida gaisu, tāpēc sacensības nācās pārtraukt, jo mašīnā bija tikai viens rezerves ritenis.

LETA