Slavenais spānis Nadals kopā ar pārinieku Lopesu izcīna olimpisko zeltu
Rafaels Nadals (pa labi) kļuvis tikai par ceturto tenisistu vēsturē, kurš karjeras laikā Olimpiādē spējis uzvarēt vienspēļu un dubultspēļu turnīros.
2016. gada 13. augusts, 10:49

Slavenais spānis Nadals kopā ar pārinieku Lopesu izcīna olimpisko zeltu

Jauns.lv

Slavenais spāņu tenisists Rafaels Nadals kopā ar savu pārinieku Marku Lopesu piektdien izcīnīja zelta medaļas Riodežaneiro olimpisko spēļu vīriešu dubultspēļu sacensībās.

Dubultspēļu sacensību finālā ar sesto numuru izliktie Nadals un Lopess ar 6-2, 3-6, 5-4 pārspēja Rumānijas tenisistus Florinu Merdžu un Horiju Teko, kuri bija turnīra piektais numurs.

Līdz ar to 30 gadus vecais Nadals šajās olimpiskajās spēlēs var tikt pie divām zelta medaļām, jo viņš ir sasniedzis pusfinālu vienspēļu sacensībās. Sākotnēji spānis bija iecerējis startēt arī jauktajās dubultspēlēs, taču pārāk blīvā grafika dēļ viņš no šādas iespējas atteicās.

Nadals ir 2008.gada Pekinas olimpisko spēļu vienspēļu turnīra čempions. Viņš kļuvis tikai par ceturto tenisistu vēsturē, kurš karjeras laikā Olimpiādē spējis uzvarēt vienspēļu un dubultspēļu turnīros. Iepriekš ko tādu spējušas vien amerikānietes Serēna un Venusa Viljamsas, kā arī čīlietim Nikolasam Masū.

Tikmēr bronzas godalgas piektdien ieguva neizliktais ASV duets Stīvs Džonsons un Džeks Soks, kuri ar 6-2, 6-4 pārliecinoši apspēlēja turnīra septīto numuru Danielu Nestoru un Vaseku Pospisilu no Kanādas.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka vienīgā Latvijas pārstāve olimpiskajā tenisa turnīrā Aļona Ostapenko nespēja pārvarēt vienspēļu sacensību pirmo kārtu.

Riodežaneiro olimpiskās spēles ilgs līdz 21.augustam.

LETA/ Foto: AP/Scanpix/LETA