Podoļskis paziņo par karjeras beigšanu Vācijas futbola izlasē
Podoļskis vācijas izlases rindās aizvadīja 129 spēles, gūstot 48 vārtus.
Futbols
2016. gada 15. augusts, 23:42

Podoļskis paziņo par karjeras beigšanu Vācijas futbola izlasē

Jauns.lv

Pazīstamais futbolists Lukašs Podoļskis pirmdien paziņoja par karjeras beigšanu Vācijas valstsvienībā, ar kuru viņš 2014.gadā kļuva par pasaules čempionu.

Šobrīd 31 gadu vecais Podoļskis, kurš pārstāv Stambulas "Galatasaray" komandu, izlasē debitēja 2004.gadā mačā ar Ungāriju. Viņš izlases rindās aizvadīja 129 spēles, gūstot 48 vārtus.

Podoļskis atzina, ka šis bijis ļoti grūts lēmums, taču viņš par to jau informējis izlases galveno treneri Joahimu Lēvu.

Uzbrucējs 2006.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kurā viņš guva trīs vārtus, tika atzīts par labāko jauno spēlētāju. Savukārt vēl pēc četriem gadiem viņš bija Vācijas izlases uzbrukuma līderis, gūstot divus vārtus.

Pēdējos gados Podoļska loma izlasē gan bija krietni samazinājusies, tomēr viņš iekļuva komandā un piedalījās šī gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Pēdējo reizi izlases rindās viņš laukumā devās šī turnīra astotdaļfināla spēlē pret Slovākiju.

Podoļskis ir otrais pieredzējušais futbolists, kurš pēdējo divu nedēļu laikā paziņo par karjeras beigšanu izlasē. Pirms viņa to izdarīja arī Bastians Šveinšteigers, kurš pārstāv Mančestras "United" vienību.

Vācija pirms diviem gadiem Pasaules kausa finālturnīrā izšķirošajā spēlē ar 1:0 uzvarēja Argentīnu, bet šī gada Eiropas čempionāta pusfinālā zaudēja mājiniecei Francijai.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA