Mājinieki Alisons un Brunu kļūst par olimpiskajiem čempioniem pludmales volejbolā
Brazīlijas pludmales volejbolisti Alisons Čeruti un Brunu Šmits iepriecināja tūkstošus līdzjutēju tribīnēs un miljonus pie TV ekrāniem.
2016. gada 19. augusts, 07:28

Mājinieki Alisons un Brunu kļūst par olimpiskajiem čempioniem pludmales volejbolā

Jauns.lv

Brazīlijas pludmales volejbolisti Alisons Čeruti un Brunu Šmits ceturtdien Riodežaneiro savu skatītāju priekšā tika kronēti par olimpiskajiem čempioniem.

FInālā Alisons un Brunu ar 2-0 (21:19, 21:17) pārspēja itāļus Paolo Nikolai un Danielu Lupo.

Alisons un Brunu ir pašreizējie pasaules čempioni. Tāpat Alisons, spēlējot kopā ar Emanuelu Regu, pirms četriem gadiem Londonā tika pie sudraba medaļas.

Lietainajā finālā jau pirmajās izspēlēs Nikolai atzīmējās ar diviem "eisiem", bet itāļi ātri panāca 6:2. Tiesa, mājinieki ātri atspēlēja trīs punktus, bet vēlāk Alisons jau izlīdzināja rezultātu (8:8). Turpinājumā jau brazīliešiem izdevās iekrāt divu punktu pārsvaru (11:9), bet pēc tehniskā pārtraukuma mājinieki guva divus bezatbildes punktus (13:10).

Nākamajās izspēlēs brazīlieši turējās 2-3 punktu attālumā, taču Alisons pieļāva divas kļūdas pēc kārtas, kas itāļiem ļāva panākt neizšķirtu 17:17. Seta nogalē itāļi ieguva pārsvaru 19:18, bet pēc diviem misēkļiem jau Brazīlijas pludmales volejbolisti ieguva setbumbu, ko ar veiksmīgu spēli blokā realizēja Alisons.

Otrā seta sākumā pēc trim veiksmīgām izspēlēm Itālijas duets panāca 6:4, bet vēlāk pēc Nikolai sekmīga bloka viņiem jau piederēja trīs punktu pārsvars (8:5). Tomēr pārsvars ātri tika izsēts un brazīlieši panāca neizšķirtu 11:11, turklāt vēlāk viņi jau ieguva 1-2 punktu pārsvaru. Tuvojoties seta izskaņai divi sekmīgi uzbrukumi pēc kārtas izdevās Brunu, kurš panāca 19:15, taču pretinieki guva divus bezatbildes punktus. Ar to gan Nikolai un Lupo pakaļdzīšanās beidzās un ar savu nākamo servi Brunu realizēja mačbumbu, liekot eksplodēt Kopakabanas pludmales tribīnēm.

Tikmēr mačā par trešo vietu Nīderlandes duets Aleksandrs Broivers un Roberts Mēuvsens ar 2-0 (23:21, 22:20) pārspēja Krievijas pludmales volejbolistus Vjačeslavu Krasiļņikovu un Konstantīnu Semjonovu.

Pirmā seta nogalē tulpju dzimtenes pludmales volejbolisti nonāca iedzinējos ar 18:20, tomēr atspēlēja trīs punktus pēc kārtas. Krievi guva vēl vienu punktu, un rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 21:21. Tomēr nākamajās divās izspēlēs pēc Krasiļņikova kļūdām Nīderlandes duets nodrošināja uzvaru pirmajā setā.

Otrajā setā lielāko daļu vadībā bija Broivers un Mēuvsens, taču krievi izlīdzināja rezultātu (20:20). Tiesa, seta nogalē aukstasinīgāki bija nīderlandieši, kuri izcīnīja uzvaru un ieguva bronzas medaļas.

Līdz šim lielākais panākums Broiveram un Mēuvesenam bija 2013.gadā izcīnītais pasaules čempionu tituls.

Latvijas spēcīgākais duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņs neizkļuva no apakšgrupas. Viņi trīs mačos izcīnīja vienu uzvaru, taču ar to bija par maz, lai tiktu izslēgšanas spēlēs. Latvijas volejbolisti olimpisko turnīru noslēdza dalītā 19.vietā.

Riodežaneiro olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

LETA/Foto: AFP/LETA