Pēc zaudējuma cīņā par Rio bronzu Krievijas federācijas prezidents nolamā un piekauj sportisti
Tražukova par iereibušā federācijas prezidenta rīcību: "Mamiašvili pēc cīņas mani sagaidīja, izturējās ļoti rupji, lamājās un divas reizes iesita pa seju. Tas viss notika liecinieku klātbūtnē."
2016. gada 20. augusts, 12:49

Pēc zaudējuma cīņā par Rio bronzu Krievijas federācijas prezidents nolamā un piekauj sportisti

Jauns.lv

Krievijas brīvā stila cīkstone Inna Tražukova, kura Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs ieņēma piekto vietu svara kategorijā līdz 63 kilogramiem, pēc sava starta apsūdzēja Krievijas Cīņas sporta federācijas prezidentu Mihailu Mamiašvili fiziskā vardarbībā.

Sportiste, kura ceturtdien cīņā par bronzas medaļu zaudēja polietei Monikai Mihalikai, laikrakstam "Sports-ekspress" sacīja, ka pēc zaudētās cīņas Mamiašvili viņai divas reizes iesitis pa seju.

"Mamiašvili pēc cīņas mani sagaidīja, izturējās ļoti rupji, lamājās un divas reizes iesita pa seju. Tas viss notika liecinieku klātbūtnē," sacīja sportiste, kura arī apgalvo, ka federācijas prezidents bijis piedzēries.

Tražukova solīja, ka pēc atgriešanās dzimtenē viņa plāno ar iesniegumu vērsties prokuratūrā. "Vērsīšos attiecīgajās instancēs, kā arī par Mamiašvili rīcību informēšu Krievijas sporta ministru (Vitāliju Mutko). Es taču neesmu verdzībā, lai pēc zaudētas cīņas ar mani tā izrīkotos. Mani pazemoja citu cilvēku klātbūtnē. es vēlos to pārtraukt, lai nākotnē no Mamiašvili neciestu citas sportistes," solīja Tražukova.

Tikmēr Mamiašvili neslēpa, ka ar Tražukovu viņam bijusi nopietna saruna. "Ko gan citu, lai sportiste saka pēc tādas cīņas? Inna Tražukova sacensībās neparādīja raksturu un cīņas aizvadīja ļoti neprasmīgi. Mūsu sarunā izskanēja skarbi vārdi. Viņa ir sportiste un ir atbildīga par savu rezultātu. Viņai vajadzēja nostartēt sekmīgāk, taču cilvēks nemaz negribēja cīnīties un uzdāvināja pretiniecei medaļu," Tražukovu kritizēja federācijas vadītājs.

 

Zīmīgi, ka līdzīgus apvainojumus viņš pirms tam bija veltījis arī Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļniecēm Natālijai Vorobjovai un Valērijai Koblovai, paziņojot, ka viņas finālā savām pretiniecēm no Japānas "uzdāvinājušas" zelta medaļas.

Mamiašvili pats savulaik bija veiksmīgs cīkstonis, jo 1988.gada olimpiskajās spēlēs seulā kļuva par čempionu, kā arī pa trīs reizēm izcīnīja pasaules un Eiropas čempiona titulus.

Svara kategorijā līdz 63 kilogramiem astoto vietu ieguva Latvijas cīkstone Anastasija Grigorjeva, kura gandarījuma turnīrā zaudēja tieši polietei Mihalikai, kura tādējādi tika pie iespējas mēroties spēkiem par bronzas medaļu ar Tražukovu.

Mamiāsvili apsūdz Tražukovu nodevībā - video: LETA/Foto: Vida Press