ASV izlases neatstāj cerības konkurentiem 4x400 metru stafetēs
Seškārtējā olimpiskā čempione Elisona Fēliksa.
2016. gada 21. augusts, 05:02

ASV izlases neatstāj cerības konkurentiem 4x400 metru stafetēs

Jauns.lv

ASV sieviešu kvartets sestdien triumfēja Riodežaneiro olimpisko spēļu 4x400 metru stafetē, sprinterei Elisonai Fēliksai izcīnot sesto olimpisko zeltu karjerā.

ASV sieviešu kvartets sestdien triumfēja Riodežaneiro olimpisko spēļu 4x400 metru stafetē, sprinterei Elisonai Fēliksai izcīnot sesto olimpisko zeltu karjerā. Finālā Kortnija Okolo, Nataša Hestingsa, Filisa Frensisa un Fēliksa distanci veica trīs minūtēs un 19,06 sekundēs.

Pie sudraba godalgām tikmēr tika jamaikietes, kuras amerikānietēm zaudēja 1,28 sekundes, bet bronzu izcīnīja Lielbritānijas kvartets, kas zaudēja vēl 5,54 sekundes.

Fēliksa kļuva par seškārtēju olimpisko čempioni. Viņas kontā ir trīs olimpiskie zelti 4x400 metru stafetēs, divas augstākā kaluma godalgas 4x100 metru stafetē un viens čempiones gods arī 200 metru sprintā.

Šajās olimpiskajās spēlēs viņa par čempioni kļuvusi abās stafetēs, bet 400 metru sprintā viņa ieguva sudrabu.

Okolo un Frensisai šīs ir pirmās olimpisko spēļu medaļas, bet Hestingsa par čempioni 4x400 metru stafetē kļuva arī 2008.gadā.

Tikmēr ASV kungu kvartets uzvarēja Riodežaneiro olimpisko spēļu 4x400 metru stafetē, sprinterim Lašonam Meritam izcīnot savu trešo olimpisko zeltu. Finālā Ārmens Hols, Tonijs Makvejs, Gils Robertss un Merits distanci veica divās minūtēs un 57,30 sekundēs.

Tāpat kā dāmu sacensībās, arī kungu stafetē ASV aiz sevis atstāja Jamaiku, kas saviem principiālajiem konkurentiem zaudēja 0,86 sekundes.

Tikmēr trešo vietu izcīnīja Bahamu kvartets, kas no amerikāņiem atpalika 1,19 sekundes.

Trīs sekundes simtdaļas aiz Bahamām finišēja beļģi, labojot Beļģijas rekordu. Tāpat nacionālo rekordu laboja arī Botsvāna, kas bija vēl 0,54 sekundes lēnāka.

Merits par olimpisko čempionu 4x400 metru stafetē pirmo reizi kļuva 2008.gadā Pekinā. Turpat viņš kļuva par čempionu 400 metru skrējienā, bet Riodežaneiro šajā pašā distancē palika trešais.

Robertsam un Holam šīs ir pirmās olimpisko spēļu medaļas, bet Makvejs pirms četriem gadiem Londonā 4x400 metru stafetē tika pie sudraba.

Riodežaneiro olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA