"TTT Rīga" pastiprina sastāvu ar amerikāņu spēka uzbrucēju Sazerlendu
Sazerlenda: "Esmu priecīga par doto iespēju un darīšu visu, kas manos spēkos, lai sagādātu klubam lepnumu par paveikto."
Basketbols
2016. gada 23. augusts, 15:49

"TTT Rīga" pastiprina sastāvu ar amerikāņu spēka uzbrucēju Sazerlendu

Jauns.lv

Latvijas čempionvienība basketbolā "TTT Rīga" pastiprinājusi sastāvu ar amerikāņu spēka uzbrucēju Aišu Sazerlendu, informē klubs.

"Sazerlendu izvēlējos kopīgi ar asistentiem un menedžeriem pēc rūpīga pārdomu perioda. Aiša ir universāla trešās un ceturtās pozīcijas spēlētāja, kuras fiziskie dotumi ļauj ar muguru pret grozu sekmīgi nospēlēt kā piektajam numuram. Uzmanību pievērsa viņas cīņasspars un universālisms, radot ticību par veiksmīgu iekļaušanos komandā," pauda "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips. "Tagad mums ir vairākas spēlētājas, kuras var spēlēt vairākās pozīcijās. Sazerlendas vēlme sekmīgi spēlēt Eirokausā sakrīt ar komandas redzējumu un ļauj izvirzīt mērķi cīnīties par jauniem sasniegumiem."

Pašlaik 26 gadus vecā Sazerlenda profesionāles gaitās aizvadījusi četras sezonas, pārstāvot Itālijas un Polijas klubus. Pērn uzbrucēja Sosnovecas "JAS-FBG Zaglebie" komandas sastāvā piedalījās 24 Polijas čempionāta spēlēs, vidēji gūstot 15,6 punktus un izcīnot 8,3 atlēkušās bumbas.

""TTT Rīga" ir man piemērota izvēle, jo tā saistās ar jaunu izaicinājumu un iespēju pacelt karjeru nākamajā līmenī. Esmu gatava spēlēt Eiropas kausa izcīņā un patiesi jūtu, ka ir labākais laiks to darīt. "TTT Rīga" ir laba reputācija. Jūtu, ka spēsim strādāt kopā, jo pārstāvam kopīgu ticību par smagu darbu, disciplīnu un vēlēšanos uzvarēt. Priecājos par sezonas tuvošanos. Esmu priecīga par doto iespēju un darīšu visu, kas manos spēkos, lai sagādātu klubam lepnumu par paveikto," izteicās Sazerlenda.

Lai arī 2012.gada aprīlī Sazerlenda parakstīja treniņometnes līgumu ar Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) vienību Atlantas "Drean" un atzīstami aizvadīja pārbaudes spēles, pasaules spēcīgākajā līgā viņa tā arī nedebitēja.

"TTT Rīga" panākusi vienošanos ar Lietuvas basketbola izlases spēlētāju Ģiedri Paugaiti. Klubs šovasar savas rindas papildināja arī ar pieredzējušo Latvijas izlases basketbolisti Guntu Baško-Melnbārdi, kā arī noslēdza divu gadu līgumus ar aizsardzības spēlētājām Baibu Eglīti un Lieni Priedi, spēka uzbrucēju Rūtu Veideri un centru Ievu Kūlīti. Vienības rindās jaunajā sezonā spēlēs arī Anda Eibele un Ieva Krastiņa.

"TTT Rīga" nacionālajā čempionātā 25 sezonās izcīnījusi 15 čempionu titulus, kā arī trīs reizes triumfējusi Latvijas un Igaunijas apvienotajā līgā.

Aiša Sazerlenda danko - video: LETA/Foto: Twitter