Vasiļjevs: "Puiši darbojās ļoti pašaizliedzīgi"
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Haralds Vasiļjevs.
Hokejs
2016. gada 1. septembris, 23:13

Vasiļjevs: "Puiši darbojās ļoti pašaizliedzīgi"

Jauns.lv

Latvijas izlases hokejisti 2018.gada Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pirmajā mačā pret Austriju darbojās ļoti pašaizliedzīgi, tāpēc izdevās izcīnīt pārliecinošu uzvaru, uzskata valstsvienības galvenais treneris Haralds Vasiļjevs.

LETA jau vēstīja, ka Latvijas hokeja izlase Rīgā notiekošā turnīra pirmajā spēlē ceturtdien ar 8:1 (2:1, 3:0, 3:0) sagrāva Austriju, tādējādi turpinot cīņu par olimpiskajām spēlēm.

Kā pēc mača atzina Vasiļjevs, esot bijis negaidīti, ka šādi izdevies pārņemt iniciatīvu.

"Pēc mača sākuma tā neizskatījās, bet puiši darbojās ļoti pašaizliedzīgi un līdz ar to arī spēle atplauka. Andris Džeriņš ieguva sīku mikrotraumu, tādējādi, lai pasargātu un uzreiz varētu apārstēt, viņš mača beigās nespēlēja. Trešajā trešdaļā spēlē ienāca Ralfs Freibergs un Vitālijs Pavlovs, taču viņi skatu nesabojāja," teica Vasiļjevs.

Divus vārtus Latvijas izlases labā guva Kaspars Daugaviņš, bet savā otrajā mačā pieaugošo valstsvienībā ar precīzu metienu atzīmējās Mārtiņš Dzierkals. Tāpat ar vārtu guvumu izcēlās Dzierkala maiņas biedrs Rodrigo Ābols, kuram arī divas rezultatīvas piespēles.

"Ceturtajai maiņai šādi jāturpina spēlēt arī tālāk un tad viss būs kārtībā," ceturtā virknējuma sniegumu komentēja valstsvienības galvenais treneris.

Latvijas izlases vārtus šajā spēlē sargāja Kristers Gudļevskis, kurš atvairīja 22 no 23 austriešu hokejistu metieniem. Kā rezerves vārtsargs tika pieteikts Elvis Merzļikins, savukārt ārpus pieteikuma bija pieredzējušais Edgars Masaļskis.

"Mums ir trīs labi vārtsargi, arī Masaļskis bija nevis tribīnēs, bet pie trenera štāba. Komanda ir ļoti vienota un šobrīd nevaru pateikt, kurš spēlēs nākamajos mačos," izteicās Vasiļjevs.

Tikmēr Austrijas izlases galvenais treneris Alpo Suhonens pauda, ka ar nospēlētām 20 minūtēm nav pietiekami, lai varētu aizķerties spēlē un izcīnīt uzvaru.

"Pirmajā trešdaļā bijām spēlē un mums bija vairāk metieni, tomēr pēc tam vairs neizgājām laukumā. Mūsu spēle salūza, bet Latvija spēlēja labi," pēc dueļa teica somu speciālists.

Austrijas izlases vārtos šo spēli sāka Dāvids Kikerts, kurš ielaida piecas ripas, bet trešajā periodā viņa vietā stājās Dāvids Madleners, kurš nespēja tvert vēl trīs Latvijas hokejistu metienus.

"Mums ir divi vārtsargi un abi savās komandās ir otrie numuri. Tomēr viņi ir jauni, pēdējos gados attīstījušies vārtsargi," secināja Suhonens.

LETA jau vēstīja, ka turnīra pirmajā mačā Vācijas izlase ceturtdien ar 5:0 (2:0, 3:0, 0:0) sagrāva Japānas valstsvienību.

Turpinājumā Latvija piektdien sacentīsies ar Japānu, bet svētdien pretim stāsies Vācija, ko daudzi favorīti uzskata par sacensību galveno favorīti.

Latvijas izlase ir piedalījusies iepriekšējās četrās olimpiskajās spēlēs - 2002.gadā Soltleiksitijā, 2006.gadā Turīnā, 2010.gadā Vankūverā un 2014.gadā Sočos, kur spēlēja arī Austrijas izlase, kas iepriekšējā kvalifikācijā aiz svītras atstāja Vāciju. Tieši Sočos Latvija parādīja viscienījamāko sniegumu un guva astoto vietu.


LETA / Foto: Ieva Makare/LETA / Evija Trifanova/LETA