Jūrmalas "Masters" finālā spēlēs viens Latvijas pludmales volejbolistu pāris
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pagaidām ir aplecinājuši savu favorītstatusu sacensības, tagad atliek vēl finālmačs.
Citi sporta veidi
2016. gada 4. septembris, 11:49

Jūrmalas "Masters" finālā spēlēs viens Latvijas pludmales volejbolistu pāris

Jauns.lv

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža svētdien cieta zaudējumu Jūrmalā notiekošā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Masters" sērijas pludmales volejbola turnīra pusfinālā.

Ar trešo numuru izliktie Pļaviņš un Regža ar 0-2 (16:21, 24:26) piekāpās krieviem Jaroslavam Koškarovam un Ruslanam Bikanovam, kuri izlikti ar septīto numuru.

Lai gan šis mačs iesākās līdzvērtīgā cīņā, otrā seta izskaņā Pļaviņš/Regža nonāca iedzinējos ar 11:17. Šo deficītu latvieši vairs nespēja atspēlēt un cieta zaudējumu.

Savukārt otrā seta sākumā mājinieki izvirzījās vadībā ar 3:0, taču pārsvaru nenoturēja, pretiniekiem gūstot četrus punktus pēc kārtas. Turpinājumā abas komandas cīnījās punkts punktā, taču seta beig\as Pļaviņam un Regžam izdevās panākt 20:18. Novest setu līdz galam latviešiem tā arī neizdevās un pēc tam viņi bija spiesti ciest neveiksmi ne tikai setā ar 24:26, bet arī visā spēlē.

Līdz ar to plkst.13 Pļaviņš un Regža spēkosies par trešo vietu turnīrā, kur viņu pretinieki būs turnīra piektais numurs Drīss Kokelkorens un Toms van Valle no Beļģijas.

Savukārt finālā spēkosies turnīra galvenie favorīti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš no Latvijas, kuriem plkst.15.30 pretī stāsies Koškarovs un Bikanovs.

Ar pirmo numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-0 (21:17, 21:14) pusfinālā pārspēja Kokelkorenu un van Valli.

Jau ar pirmajām minūtēm Latvijas vadošais pludmales volejbola pāris pārņēma vadību, bet pirmā seta izskaņā viņiem izdevās izvirzīties vadībā jau ar 19:13. Pretinieki gan nedaudz atjaunoja intrigu, pietuvojoties līdz 17:20, taču jau nākamajā izspēlē Samoilovs/Šmēdiņš ar uzvaru nesošu punktu noslēdza šo setu.

Arī otro setu Samoilovs/Šmēdiņš sāka pārliecinoši, izvirzoties vadībā ar 5:0, bet pēc tam cīņa starp abām komandām izlīdzinājās un beļģi nedaudz pietuvojās (8:5). Tiesa, Latvijas dueta pārākums laukumā bija acīmredzams, jo pēc dažām minūtēm tablo vēstīja jau 13:6, bet dueļa turpinājumā Beļģijas pāris tā arī neizrādīja cienījamu pretestību, kas Samoilovam/Šmēdiņam droši ļāva iesoļot finālā.

Abi Latvijas dueti savās apakšgrupās izcīnīja trīs uzvaras trīs spēlēs, tādējādi izslēgšanas turnīru sākot no ceturtdaļfināla. Tajā Pļaviņš un Regža sestdien ar 2-0 (21:12, 22:20) pārspēja Krievijas duetu Oļegu Stojanovski un Artjomu Jarzutkinu, kuri bija izlikti ar otro numuru. Savukārt Samoilovs un J.Šmēdiņš ar 2-0 (21:17, 22:20) pieveica ukraiņus Oleksiju Deņinu un Sergiju Popovu, kuri turnīrā bija izlikti ar 11.numuru.

Tikmēr Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs, kā arī Rihards Finsters un Edgars Točs, savās apakšgrupās palika trešie, un viņiem izslēgšanas turnīrs bija jāsāk no pirmās kārtas, kur tika piedzīvoti zaudējumi. Abiem latviešu duetiem turnīrs beidzās ar dalītu devīto vietu.

Savukārt dāmām pusfināli notika jau sestdien, tāpēc svētdien atlicis vien aizvadīt cīņas par medaļām. Vispirms bronzas mačā plkst.12 ar desmito numuru izliktās krievietes Darja Rudiha un Olga Motriča tiksies ar vācietēm Viktoriju Bīneku un Jūliju Grosneri, kurām piešķirts otrais numurs.

Finālā plkst.14.15 Vācijas duets Terēza Mērsmana un Izabella Šnaidere, kurām ticis sestais numurs, duelēsies ar savām tautietēm un favorītēm Šantalu Laborēri un Jūliju Zudi.

Vistālāk no Latvijas dāmām šajā turnīrā tika šī gada Eiropas U-22 čempiones pludmales volejbolā Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kuras apstājās ceturtdaļfinālā, ieņemot dalītu piekto vietu. Savukārt Latvijas vadošais dāmu duets Alise Lece un Marta Ozoliņa zaudēja izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā un sacensības noslēdza dalītā devītā vietā. Tikmēr pērnā gada Eiropas U-18 čempione Paula Ņečiporuka ar pieredzējušo Agnesi Caicu cieta zaudējumu visās trīs apakšgrupu spēlēs un turnīru noslēdza dalītā 13.vietā.

Šajās sacensībās uzvarētāji vīru un dāmu konkurencē garantēs savām valstīm vienu ceļazīmi uz nākamā gada pasaules čempionātu.

Vēl otrdien Jūrmalā bija nelabvēlīgi un ļoti vējaini laikapstākļi, kas lika celties ūdens līmenim, tāpēc jūra jau atradās pie paša stadiona. Ja ūdens līmenis turpinātu celties, tas radītu problēmas gan ar stadiona drošību, gan skatītāju ieeju tribīnēs. Tomēr jau trešdien situācija bija uzlabojusies un organizatoriem lielas bažas neradīja.

Jūrmalas "Masters" turnīrā uz svētdienas mačiem ieejas kartes var iegādāties par 15 eiro.

Jūrmalas "Masters" ir iekļauts Starptautiskās Volejbola federācijas 2016.gada oficiālajā pludmales volejbola kalendārā un starptautiskajā turnīru sistēmā. Čempionāta kopējais balvu fonds ir 50 000 eiro.

Pērn maijā Jūrmalā norisinājās CEV "Masters" posms vīriešiem, kurā Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš izcīnīja trešo vietu. Savukārt vēl pirms gada Jūrmalā tika rīkots raudzi zemāks CEV "Satellite" sērijas turnīrs vīriešiem.

Nākamajā gadā Jūrmalā jau risināsies Eiropas čempionāta finālturnīrs.

LETA/Foto: Ieva Makare/LETA