Riteņbraucējam Flaksim augstā otrā vieta Albertas tūres priekšpēdējā posmā
Latvijas riteņbraucējs Andžs Flaksis.
Citi sporta veidi
2016. gada 5. septembris, 11:22

Riteņbraucējam Flaksim augstā otrā vieta Albertas tūres priekšpēdējā posmā

Jauns.lv

Latvijas riteņbraucējs Andžs Flaksis no "Holowesko-Citadel" komandas svētdien izcīnīja augsto otro vietu Albertas daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.1) ceturtajā posmā.

Svētdien sportistiem bija jāveic 12,1 kilometru garš individuālais brauciens, kur par uzvarētāju kļuva Nīderlandes riteņbraucējs Bauke Molema no "Trek - Segafredo" komandas, kurš finišu sasniedza pēc 14 minūtēm un 44 sekundēm.

Tikai deviņas sekundes lēnāks bija Flaksis, kuram līdz ar to otrā vieta.

Savukārt otrs latvietis Toms Skujiņš no "Cannondale-Drapac" komandas svētdien individuālajā braucienā bija 27.vietā, uzvarētājam zaudējot 46 sekundes.

Tikmēr līderi kopvērtējumā pirms noslēdzošā sacensību etapa pārņēmis amerikānis Robins Kārpenters, kurš ir Flakša komandas biedrs "Holowesko-Citadel" vienībā. Flaksis kopējā ieskaitē pacēlies jau uz 11.vietu, līderim zaudējot divas minūtes un 22 sekundes, kamēr Skujiņš ir 20.pozīcijā, atpaliekot par divām minūtēm un 57 sekundēm.

Velobrauciena noslēdzošajā posmā dalībniekiem būs jāveic 124 kilometrus garš individuālais brauciens. Pērn Skujiņš šo sacensību kopvērtējumā izcīnīja septīto vietu.

Šogad šis Skujiņam ir pirmais starts pēc dalības Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kurās viņš ieņēma 59.vietu grupas braucienā. Skujiņš, kuru pērn atzina par Latvijas labāko riteņbraucēju, Pasaules tūres komandā "Cannondale" startē pirmo sezonu, bet pirms tam viņš pārstāvēja ASV kontinentālo vienību "Hincapie", ar kuru izdevās uzvarēt Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) Amerikas tūres sezonas kopvērtējumā.

Flaksis pērn bija Skujiņa komandas biedrs "Hincapie" vienībā. Šogad viņš pārstāv to pašu komandu, bet tai jau ir nosaukums "Holowesko-Citadel".

LETA/Foto: teamrietumu-delfin.com