Dinamieši diemžēl zaudē KHL čempionvienībai "Metallurg"
Rīdzinieku labā vārtus guva Miķelis Rēdlihs, bet pretinieku rindās izcēlās Kriss Lī un Vojteks Voļskis.
2016. gada 8. septembris, 19:29

Dinamieši diemžēl zaudē KHL čempionvienībai "Metallurg"

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" regulārā čempionāta spēlē viesos ceturtdien ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) piekāpās Gagarina kausa īpašniecei Magņitogorskas "Metallurg".

Abas komandas spēli sāka mierīgi, bez bīstamiem momentiem, perioda pirmajā pusē izdarot septiņus metienus pa vārtiem. Pirmā perioda 14.minūtē par Sergeja Mozjakina klupināšanu tika noraidīts Miķelis Rēdlihs, tādējādi Latvijas klubs nonāca mazākumā. To pēc pusminūtes izmantoja pretinieki, aizsargam Krisam Lī ar spēcīgu metienu no zilās līnijas atklājot spēles rezultātu.

Trīs minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām "Dinamo" otrajai maiņai izdevās izdarīt nelielu spiedienu, taču rezultātu uz tablo tas nedeva. Tiesa, aktīvā spēle lika pretiniekiem pārkāpt noteikumus, tādējādi Rīgas vienība ieguva iespēju spēlēt vairākumā. Turklāt perioda priekšpēdējā minūtē mājinieki pēc vēl viena pārkāpuma nonāca jau trīs vīru sastāvā.

Lielajā vairākumā Rīgas komandai bija jāspēlē 45 sekundes, taču divu spēlētāju pārsvars netika izmantots. Perioda pēdējā minūtē "Dinamo" vairākumā iespieda pretiniekus viņu aizsardzības zonā, bet panākt neizšķirtu viesiem neizdevās. Otrajā trešdaļā atlikušās vairākuma sekundes rīdzinieki neizmantoja, pie tam pēc Vitālija Pavlova noraidījuma paši nonāca mazākumā.

Spītējot "Metallurg" bīstamajiem uzbrukumiem, "Dinamo" izdevās mazākumā noturēt savus vārtus neiekarotus. Spēlējot četratā, rīdziniekiem izdevās arī labs pretuzbrukums, taču Ginta Meijas mestā ripa norībināja pa Magņitagorskas vienības vārtu pārliktni. Perioda vidū ar bīstamu metienu pa pretinieku vārtiem izcēlās arī Krišjānis Rēdlihs, bet mājinieku vārtsargs Vasīlijs Košečkins bija savu uzdevumu augstumos.

Tiesa, Rīgas hokejistiem tomēr izdevās uzlauzt Košečkina sargāto cietoksni, jo otrās trešdaļas 14.minūtē M.Rēdlihs no tuvas distances panāca neizšķirtu. Turpinājumā "Dinamo" ieguva tiesības spēlēt vairākumā, bet izvirzīties vadībā Latvijas vienība nespēja, un komandas pārtraukumā devās, rezultāta tablo vēstot 1:1.

Trešā perioda sākumā jau "Dinamo" vārtsargs Jakubs Sedlāčeks glāba viesus no vārtu zaudējuma. Dažas minūtes vēlāk Pavlovam izdevās apspēlēt Lī, taču arī pretinieku vārtsargs bija īstajā vietā. Turpinājumā rīdzinieki minūtes laikā nopelnīja divus noraidījumus, taču arī pretiniekiem bija jādodas uz noraidīto soliņa, tādējādi trijatā pret pieciem nācās spēlēt tikai pusminūti.

Trešās trešdaļas otrajā pusē Košečkins divreiz glāba mājiniekus pēc Koltona Gīlisa un Gunta Galviņa metieniem. Četrarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Patrikam Malenam bija jādodas uz noraidīto soliņa, kas pretiniekiem ļāva panākt 2:1, jo precīzs pēc Mozjakina piespēles bija Voļskis. Pamatlaika pēdējā minūtē "Dinamo" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču nespēja atspēlēties un piedzīvoja zaudējumu ar 1:2.

Šo izbraukumu Rīgas "Dinamo" sāka otrdien, kad Ufā tika pie pirmās uzvaras šajā sezonā, pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 pārspējot vietējo "Salavat Julajev".

Rīgas "Dinamo" savu sezonas otro izbraukumu noslēgs svētdien, kad gaidāms duelis pret Čeļabinskas "Traktor".

Rīgas "Dinamo" klubs jaunās sezonas KHL čempionātā bija zaudējis pirmajās trijās spēlēs, taču tagad beidzot ieguvis divus punktus, kas Rietumu konferences kopvērtējumā ļauj ierindoties 13.vietā 14 komandu konkurencē.

Tikmēr Magņitogorskas klubs jauno sezonu sācis diezgan pieticīgi. Ja vēl svētdien ar 4:1 tika pārspēts Habarovskas "Amur", tad pirms šī mača tika piedzīvoti četri zaudējumi pēc kārtas. Ar septiņās spēlēs gūtiem desmit punktiem pašreizējie Gagarina kausa īpašnieki Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem ceturto vietu.

Savukārt pēc šīs nedēļas izbraukuma mačiem Rīgas "Dinamo" 13.septembrī gaidāma mājas spēle pret Somijas komandu Helsinku "Jokerit", kurā spēlē aizsargs Artūrs Kulda, bet pēc tam sekos izbraukuma duelis pret Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo". Turpinājumā sekos trīs mači savā laukumā.

"Dinamo" sezonas otrajā izbraukumā devusies 26 hokejistu sastāvā, starp kuriem ir astoņi spēlētāji, kuri nupat Latvijas izlases sastāvā piedalījās 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Rīgas "Dinamo" sastāvā trim izbraukuma mačiem iekļauti trīs vārtsargi, deviņi aizsargi un 14 uzbrucēji.

No šī sastāva iepriekšējā nedēļā Latvijas izlasē spēlēja aizsargi Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs un Ralfs Freibergs, kā arī uzbrucēji Miks Indrašis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Gints Meija un Vitālijs Pavlovs.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka ceļazīmi uz 2018.gada olimpiskajām spēlēm Latvijai neizdevās izcīnīt, jo tā izšķirošajā mačā svētdien ar 2:3 piekāpās Vācijai. Pirms tam izlase bija piedalījusies četrās Olimpiādēs pēc kārtas.

Ceļā uz Krieviju devušies arī vārtsargi Jakubs Sedlāčeks, Jānis Kalniņš un Antons Naumovs, aizsargi Oskars Cibuļskis, Guntis Galviņš, Patriks Malens, Aleksandrs Jerofejevs, Kristaps Zīle, Ēriks Ševčenko, uzbrucēji Tims Sestito, Pjotrs Sčastļivijs, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Edgars Kulda, Māris Bičevskis, Frenks Razgals, Koltons Gilīss un Džastins Šags. Izbraukumā kopā ar komandu dažādu iemeslu dēļ nav devies aizsargs Jēkabs Rēdlihs, bet uzbrucēji Filips Toluzakovs un Nikolajs Jeļisejevs nosūtīti uz Rīgas "Dinamo" vietējā virslīgā spēlējošo fārmklubu "Liepāja".

Starpsezonu laikā Rīgas "Dinamo" nometnē ilgu laiku valdīja nosacīts klusums, jo, lai gan darbs klubā notika, par sastāva komplektāciju netika ziņots, jo kluba vadība risināja finansiālus jautājumus, meklējot atbalstītājus. Ilgu laiku tika meklēts arī jauns galvenais treneris, taču šis process nevainagojās panākumiem, tāpēc par galveno treneri jūlija beigās, kad komanda jau bija sākusi gatavošanos sezonai, tika apstiprināts Normunds Sējējs, kurš šo amatu apvieno ar ģenerālmenedžera pienākumu veikšanu.

Sējējs galvenā trenera pienākumus pildīja arī rīdziniekiem neveiksmīgās iepriekšējās sezonas noslēgumā, kad darbu zaudēja soms Kari Heikile.

Gatavojoties sezonai, Rīgas "Dinamo" aizvadīja 11 pārbaudes spēles, kurās tika gūtas astoņas uzvaras.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējās sezonas regulāro čempionātu noslēdza vien 12.vietā Rietumu konferencē un Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas turnīrā neiekļuva jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

KHL regulārajā čempionātā piedalās 29 komandas no astoņām valstīm - Krievijas, Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas, Horvātijas un Ķīnas. Jaundibinātajā Pekinas klubā ir sapulcināti pazīstami ārzemju hokejisti, jo pašā Ķīnā pagaidām nav pietiekami daudz spēlētāju, kas atbilstu KHL līmenim.

Regulārajā čempionātā katra komanda, tāpat kā pērn, aizvadīs pa 60 spēlēm. Ar katru no pretiniekiem tiks spēlēts divas reizes, bet vēl četras cīņas tiks aizvadītas ar savas divīzijas divām komandām - rīdziniekiem tās būs "Jokerit" un Minskas "Dinamo", ar kurām tiks aizvadīts pa četrām savstarpējām spēlēm.

KHL regulārais čempionāts noslēgsies nākamā gada 18.februārī, trīs dienas vēlāk sāksies izslēgšanas spēles, bet Gagarina kausa ieguvēji tiks noskaidroti ne vēlāk kā 20.aprīlī.

Aizvadītajā sezonā Gagarina kausa finālā Magņitogorskas "Metallurg" sīvā sērijā ar 4-3 uzvarēja Maskavas CSKA vienību, otro reizi kluba vēsturē tiekot pie KHL galvenās balvas.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA