Kvintana triumfē "Vuelta a Espana" velobrauciena kopvērtējumā
Pat "Vuelta a Espana" kopvērtējuma uzvarētāju kronēts kolumbietis Nairo Kvintana no "Movistar".
Citi sporta veidi
2016. gada 11. septembris, 23:38

Kvintana triumfē "Vuelta a Espana" velobrauciena kopvērtējumā

Jauns.lv

Par prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" kopvērtējuma uzvarētāju svētdien tika kronēts kolumbietis Nairo Kvintana no "Movistar" komandas.

Līdz ar to 26 gadus vecais Kvintana šo panākumu pievienojis arī 2014.gadā izcīnītajam triumfam "Giro d'Italia" velobraucienā.

Svētdien "Vuelta a Espana" velobrauciens noslēdzās ar 21.posmu, kurā bija jāveic samērā viegla 104,1 kilometrus gara distance. Par tās uzvarētāju, finišu šķērsodams pēc divām stundām, 48 minūtēm un 52 sekundēm kļuva dānis Magnuss Korts Nīlsens no "ORICA-BikeExchange" komandas.

Dānijas sportists uzvaru izcīnīja sprinta finišā, kamēr otrajā vietā tika klasificēts itālis Daniēle Benati ("Tinkoff"), bet trešais bija Džiani Mērsmans no Beļģijas ("Etixx - Quick Step").

Tikmēr Kvintana finišu sasniedza lielajā grupā, kam ar uzvarētāju bija vienāds finiša laiks, tiekot klasificēts 41.vietā.

Savukārt vienīgais Latvijas riteņbraucējs šajā velobraucienā Gatis Smukulis no "Astana" komandas noslēdzošajā etapā bija 112.vietā, no uzvarētāja atpaliekot par vienu minūti un 11 sekundēm.

"Vēl viena tūre ir noslēgusies. Šis velobrauciens bija pats grūtākais, kādā jebkad esmu bijis, taču ar savu sniegumu esmu apmierināts," pirms noslēdzošā posma sociālajos tīklos ierakstīja Smukulis. "Ceru, ka cilvēki to izbaudīja gan klātienē, gan televīzijas ekrānos. Paldies par jūsu atbalstu šo trīs nedēļu garumā."

Kopvērtējumā Kvintana par vienu minūti un 23 sekundēm apsteidza savu sīvāko konkurentu britu Kristoferu Frūmu no "Sky" komandas, kamēr trešais, no uzvarētāja atpaliekot par četrām minūtēm un astoņām sekundēm bija kolumbietis Estevans Čavess no "ORICA-BikeExchange" vienības.

Tikmēr Smukulis kopvērtējumā ieņēma 83.vietu, zaudējot trīs stundas, 16 minūtes un 13 minūtes.

Savukārt kalnu karaļa ieskaitē šajā velobraucienā uzvaru guva spānis Omars Fraile ("Dimension Data").

Bez uzvaras "Giro d'Italia" velobraucienā, Kvintana iepriekš trīs reizes bijis "Tour de France" trijniekā, bet "Vuelta a Espana" kopvērtējumā līdz šim nebija ticis augstāk par ceturto vietu.

Tikmēr pēdējo divu gadu "Tour de France" čempions Frūms cerēja kļūt vien par trešo riteņbraucēju vēsturē, kurš vienā gadā uzvarējis šajos abos velobraucienos. Viņš arī 2011. un 2014.gadā izcīnījis otro vietu "Vuelta a Espana".

LETA jau vēstīja, ka astotajā posmā Smukulis izcīnīja astoto vietu, bet piecus posmus vēlāk ieguva devīto pozīciju. Astotā vieta ir lielākais panākums Smukuļa karjerā kādā no lielajām tūrēm.

Prestižais velobrauciens "Vuelta a Espana" norisinājās jau 71.reizi.

Smukulis "Vuelta a Espana" piedalījās arī pērn, kad vēl pārstāvēja Krievijas komandu "Katjuša". Toreiz viņš kopvērtējumā ierindojās 146.vietā. Tikmēr par sacensību čempionu tika kronēts "Astana" braucējs Fabio Aru no Itālijas, kurš šogad sacensībās nepiedalījās.

Latvijas riteņbraucējs "Vuelta a Espana" velobraucienā piedalījās arī 2012.gadā, kad ieguva 96.vietu.

Lai gan Smukulis šogad kļuva par Latvijas čempionu individuālajā un grupas braucienā, viņš netika izraudzīts dalībai Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Tajās valsts godu aizstāvēja Aleksejs Saramotins un Toms Skujiņš.

LETA/Foto: AFP/LETA