Pujacam pēc KHL finālsērijas nav nekādu veselības problēmu
Hokejs
2012. gada 28. aprīlis, 18:58

Pujacam pēc KHL finālsērijas nav nekādu veselības problēmu

Jauns.lv

Latvijas aizsargam Georgijam Pujacam pēc piedalīšanās garajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) finālsērijā nav nekādu veselības problēmu, spēlētājs pastāstījis sarunā ar portālu "telegraf.lv".

Kā ziņots, šonedēļ Pujaca pārstāvētā Omskas "Avangard" vienība KHL finālsērijā ar 3-4 piekāpās Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa pārstāvētajai Maskavas "Dinamo" vienībai.

Nedēļas nogalē Pujacs pievienosies Latvijas valstsvienībai, kas gatavojas nākamajā mēnesī plānotajam pasaules čempionātam.

"Izlases vadība sazinājās ar mani vēl finālsērijas laikā. Toreiz es apsolīju, ka lidošu uz Rīgu, tikko kā atbrīvošos," stāstīja Pujacs.

"Par laimi, ar veselību man viss kārtībā, tāpēc gatavojos spēlēt 1.maijā paredzētajā otrajā pārbaudes spēlē ar Franciju," teica aizsargs.

Pujacs pagaidām par valstsvienības galveno treneri Tedu Nolanu zina tikai tik, cik izlasījis internetā.

Tikmēr, runājot par KHL finālsēriju, Pujacs atzina, ka "Avangard" komandai nebija tiesību zaudēt.

"Atrodoties vadībā ar 3-1, mums nebija tiesību zaudēt atlikušos trīs mačus," secināja Pujacs. "Vai nepaveicās? Iespējams. Viss bija mūsu rokās, tomēr neizmantojām radušās iespējas. Jāatzīst gan, ka pēdējā mačā "Dinamo" komanda izskatījās labāka. Tātad - bija stiprāka."

Tāpat Pujacs atzina, ka skandāls saistībā ar Antonu Belovu notika "pilnīgā nelaikā". Spēlētājam pozitīvas proves tika konstatētas pēc ceturtā mača, bet publiski tas izskanēja pēc piektās cīņas.

"Belovs ir viens no komandas pamatsastāva aizsargiem. Līdz ar to viss smagums aizsardzībā uzreiz gūlās uz 4-5 hokejistiem," teica Latvijas aizsargs. "Vienā mačā tas varbūt vēl nebija redzams, tomēr pēdējos jau bija sakrājies nogurums. Tomēr, cik es dzirdēju, viņš netiks sodīts."

Pujacs apstiprināja, ka paliks "Avangard" komandā arī nākamajā sezonā.

"Omska mani nopirka no Novosibirskas "Sibirj" komandas. Ar "Sibirj" mana vienošanās bija līdz 2013.gada maijam," teica Pujacs.

Šogad pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā IIHF rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

LETA/Foto: LETA